Om slöseri och dumheter

Dyra jobb: Högerregeringens reform med sänkta arbetsgivaravgifter för alla ungdomar har minskat arbetslösheten för ungdomar med 2%. Varje nytt jobb för ungdomar har därmed kostat 1,0 till 1,6 miljoner kronor. – ”Vi kan slå fast att den här satsningen inte har gett så stor effekt. För unga utlandsfödda har den inte hjälpt över huvud taget” säger Johan Egebark på Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU. Och han fortsätter med: – ”Tidigare studier om hur sänkta arbetsgivaravgifter påverkar arbetsmarknaden visar att det har gett väldigt liten effekt och vi påpekade det i vårt remissvar till regeringen.” Fast vår Moderata Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson håller inte med: – ”Jag tycker inte att de här har varit en dyr reform sett till hur många jobb den har gett.” En intressant fråga som jag gärna skulle vilja höra ovan nämnda Moderatminister besvara är om alla miljarderna inte hade kunnat skapa många fler jobb om man använt dom till att anställa ungdomar som resurser inom vården, inom skolan eller omsorgen istället för att subventionera kommersiella företag? Och det hade kanske kunnat locka dessa ungdomar att sedan skaffa sig en vidareutbildning inom området. Det här är områden som behöver locka ungdomar till sig. Fast jag lär nog inte få något svar eftersom fru Svantesson inte läser Sven Tycker. Och att skicka frågan till Ministern är att be om ett ”Goddag Yxskaft-svar” Läst i Dagens Nyheter.

Dagens citat: Konkurrensen om vad som är dagens citat är hård – mycket hård! Men när jag läser Aftonbladets Sportbilagan och ser Malmös Percy Nilssons kommentar till att SHL slängt sina tankar på att införa någon form av ”Wild card” i papperskorgen så att gissningsvis Djurgården och Malmö skulle komma upp i SHL:s elitserie på andra meriter än de sportsliga så kan jag inte annat än ge Percy dagens utmärkelse. – ”Är tyvärr folket som bestämmer” kläcker gubbstrutten ur sig. Och den gode Percy fortsätter med – ”Det är för mycket sport inom idrotten. Man tänker inte ekonomi utan idrott.” Surt sa räven om rönnbären! Men nu får Malmö fortsätta att harva i Hockeyallsvenskan tillsammans med Djurgården, Mora, Rögle och dom andra. Och Percys arena får inte tillräckligt med publik för att han ska få utdelning på sina satsade slantar. Stackars Percy! Fast det var nog rätt av SHL:s styrelse att ta intryck av att samtliga lags supportrar i både SHL-ligan och Hockeyallsvenskan aktivt arbetat emot dumheterna.

Facket är bara till bekymmer: Min idol, ”Idéhistorikern” Johan Norberg, som skriver en regelbunden kolumn i gratistidningen Metro fortsätter sin ihärdiga jakt på Facket. I sin senaste kolumn har den gode Johan kommit fram till om andelen som omfattas av kollektivavtal ökar med 10 procent så ökar arbetslösheten bland invandrare med 14%. Man kan ju inte annat än hålla med Johan i att det bästa vore om alla Fackföreningar och liknande organisationer helt enkelt förbjöds. Då skulle vi alla bo i Johans himmelrike i motsats till nuvarande helvetet!

Sluta gnäll: I dagens Libanon är var femte boende (dvs 20% av innevånarna) flyktingar från Syrien. Det är något att tänka på för alla ni som inbillar er att Sverige håller på att invaderas av flyktingar och annat löst pack. Den lilla grupp som lyckas ta sig genom EU:s ”Festung Europa” och ta sig till vårt rika Sverige är egentligen bara en piss i Mississippi jämfört med vad fattiga Libanon tagit emot. Och om vi talar om vad övriga EU-länder lyckas med så handlar det om att inte ens lyckas träffa toastolen (Mississippi), utan dom pissar bredvid. Det är många som har anledning att skämmas runt om i världen. Både i Syrien, i Europa och i Sverige.

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Arbetsmarknad, Facket, Flyktingmottagande, Idrott, Libanon, Moderaterna, Privatisering, Rasism, Skatter och ekonomi, Syrien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s