Skämt, skratt och Knugahus

Euro oroDagens skämt: Ibland får man sig ett rejält gott skratt. Under rubriken Nu byter Lettland valuta – och går mot ett lovande år berättar Aftonbladets högersamvete Lena Mellin att Lettland i dag inför Euron – ”Euro, som mot alla odds är något av en framgångssaga”! Det där med ”framgångssaga” får nog sägas vara en mindre överdrift och stå för Lena Mellin själv. Huruvida Euron är bra för Lettland vågar jag inte säga något om, men för många av medlemsländerna är den inte bra. Snarare är det så att prestigeprojektet MÅSTE överleva annars måste man ju erkänna att tanken var fel. För de flesta är Euron ett sänke!

Stoppa Knugafjäsket: I dag sände SVT sitt sedvanliga inställsamma hyllningsprogram om det gångna året för vår Knugafamilj. En lite mer neutral (och mer verklighetstrogen) skildring av Knugafamiljens medieår står reklamsnubbarna på Resumé för. Läs, fundera och gå sedan med i Republikanska Föreningen. 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6 med uppgift om namn, adress och e-post är uppskattat.

Dagens skratt: Det måste vara det jag gav upphov till när jag läste i bladet om den tävling i vargjakt som nyligen arrangerades i Idaho i USA. Arrangör var en lobbyorganisation för rätten att bära vapen och att jaga fritt. Och man arrangerade därför en tävling med 230 deltagare från 10 års ålder och uppåt. Och så långt är det ju inget att skratta åt utan snarare att gråta åt. Tävlingen gick ut på att skjuta den största vargen eller möjligen flest antal vargar. Det komiska var att de 230 deltagarna inte sköt en enda varg. Men det var visst någon av deltagarna som i varje fall på långt avstånd såg en varg! Tydligen finns det inte allt för många vargar i området så att dom kan utgöra något större problem.

För övrigt är ni alla hjärtligt välkomna till ett nytt år med Sven Tycker. Om några månader fyller denna blogg 17 år. Snart myndig!

Lämna en kommentar

Under Euro, Lettland, Monarki, Privat, Republik, Rojalism, Vargar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s