Skoltalibanen går in i väggen

Jan Björklund… Den gode skoltalibanen möter på motstånd för sina drömmar om hur han ska rädda sitt rykte. Den gamle majorns nya patentlösning för att lösa krisen i skolan är ju att ”Förstatliga skolan”. Och då ska vi inte tro att den gode Jan Björklund plötsligt blivit socialist och vill socialisera, dvs förstatliga, hela skolverksamheten. Ack nej, så väl är det inte. Skolorna ska fortsätta att drivas av riskkapitalbolag i skatteparadis och andra kapitalister. Nä, vad Jan Björklund menar med att ”förstatliga skolan” är att man ska centralisera besluten om skolan. Istället för en decentraliserad organisation ska det hela centraliseras. Och det tror han alltså ska lösa alla problem, naiv som han som vanligt är. Men än så länge har han inte lyckats övertyga sina kumpaner så min gissning är att det inte blir något av det hela. Fast Jan Björklund är optimist…. Dagens Nyheter, Dagens Nyheter och Aftonbladet.

Ministern med huvudet i sanden: Riksbankschefen Stefan Ingves tankar på en utredning av hur vi ska råda bot på de svenska hushållens stigande skulder och få ordning på bostadsbyggandet blev ju inte särskilt väl emottaget av vår Kristdemokratiske Bostadsminister Stefan Attefall som plockat fram skygglapparna och stoppat huvudet i sanden. Om detta skrev jag redan i fredags. Nu ser jag att Riksbankschefens tankar blir bättre mottagna på ledande Högerallianstidningars ledarsidor. Sitter Stefan Attefall löst? För visst är det ett stort problem att skuldsättningen hela tiden ökar. Och det verkliga problemet är att allt för många väljer att inte amortera sina skulder. Med dagens låga räntor (kombinerat med skattesubventionen via ränteavdragen) kostar skulderna inte så mycket. Och bomarknaden ser ju åt så att man kallt räknar med att kunna sälja bostaden med vinst. Alltså gör det inget om skulden är kvar. Det blir ändå pengar över. Problemet uppkommer den dag då bopriserna slutar att hela tiden stiga och man blir tvingad att sälja med förlust. DÅ blir det kris. Något som den ena Stefan inser och den andra vägrar se. Expressen och Dagens Nyheter.

Nassarna fortsätter: De okunniga nasseslynglar som målat hakkors på moskéer och kyrkor fortsätter med sina dumheter. Det är uppenbart att skolan har totalt misslyckats med sin uppgift att lära ut historien. DN.

Lämna en kommentar

Under Björklund, Boende, Högeralliansen, Högerextremism, Nazism, Privatisering, Skatter och ekonomi, Skolan, Socialism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s