Sven Tycker fick rätt

Järnvägsskandalen: En gång i tiden hade vi gamla trygga Statens Järnvägar, SJ. Dom ägde spåren som tågen gick på, och dom skötte också spåren. Dom ägde stationerna och skötte stationerna. Dom körde fjärrtåg, dom körde lokaltåg och dom körde godståg. Och dom ägde tågen. Men se’n har det dykt upp nya politiska fantasier. Idag ägs spåren av Trafikverket. Men dom sköter inte spåren, det gör den som lämnade lägst anbud på jobbet. Husen ägs av Jernhusen och används till allt möjligt, utom till tågtrafiken, för det är mer lönsamt. De regionala tågen körs av olika regionala länsbolag, som dock inte kör tågen själva, utan låter den som lämnar lägst anbud köra tågen. Fjärrtågen körs av SJ och Arriva och… Godstågen körs av Green Cargo och DB (det är det tyska järnvägsbolaget) och en del andra. När det är snö i en växel i Falun så att tåget inte kan köra finns det naturligtvis ingen personal i Falun som kan gå ut med en borste utan någon får köra dit från sin central 10 mil bort. Under tiden får tåget stå och vänta. När underhåll behöver göras verkar uppdraget fastna i byråkratin på Trafikverket. Är det NÅGON som tycker det blivit bättre, säkrare och enklare för kunderna? Jag ser dessutom att det dykt upp nya problem i Stockholm med försenade tåg som resultat. Och här visar personalen som har lite yrkesstolthet kvar SR:s journalister hur det ser ut med eftersatt underhåll. Antalet banarbetare minskar men vi får trösta oss med att antalet byråkrater på Trafikverket ökar, som ska administrera alla upphandlingar. SJ gamle vän!

Moderat trampar i klaveret: Jag älskar när politiska motståndare trampar i klaveret. En del politiker kan bli så fixerade av en viss teori att dom ser inget annat. Dom ser inte skogen för bara träd. En sådan verkar den Moderata riksdagsmannnen Lars Beckman vara. Han är t.ex. övertygad om att Public Service, SVT och SR, inte är något annat än Socialdemokratiska propagandainstitutioner med ett enda syfte, att avsätta den enastående Högeralliansregeringen. Och grunden till detta verkar vara att gamla Sovjetunionen infiltrerat den svenska journalistutbildningen så till den milda grad att alla utbildade journalister är minst kommunister. Om det inte hade varit för att detta är en inflytelserik riksdagsman för Sveriges näst största parti och tillika Regeringsbärande parti så hade det hela varit komiskt. Fast jag ska erkänna något, jag är övertygad om att den svenska ekonomiutbildningen är infiltrerad av ett Marknadsliberalt nätverk med syfte att låta Storkapitalet totalt ta över världen.

Nya dumheter från okunniga Sverigedemokrater: Fast ibland när politiker trampar rejält i klaveret så vill man hellre gråta än skratta. Nu senast bland annat representerat av Sverigedemokraternas Linus Bylund som ställt upp för sina partivänner i Blekinge, Michael Hess och Ola Svensson, som är övertygade om att det står i Koranen att våldtäkt är en bra bestraffningsmetod mot kvinnor och flickor som inte lyder. Nu verkar det främst handla om att Linus, Michael och Ola (och alla dom andra) läser Koranen som Fan läser Bibeln. I gamla skrifter står mycket dumt. Den som läser Bibeln bokstavligt blir mörkrädd över alla vansinnigheter som står där. Det handlar inte om någon förlåtande religion skulle man kunna säga. En annan Sverigedemokrat som verkar vara i avsaknad av mänsklighet är den Nämndeman från SD som bland annat skrev: – ”Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna.” Och han fick trots detta behålla sitt uppdrag som Nämndeman! Hade jag varit ”Grottmänniska” och hamnat inför rätta med detta svin som Nämndeman hade jag inte litat på en rättvis rättegång.

Jag hade rätt – som vanligt: Knugens klavertramp med att vägra acceptera inbjudan från vårt Broderfolk Norge att fira deras 200-årsjubileum av den Norska Grundlagen den 17 maj i år vållade berättigad kritik. Och i går förutspådde jag att Knugahuset skulle tvingas ändra sig efter den intensiva kritiken. Och jag fick rätt. Paret har nu kommit fram till att det är deras jobb att vinka och le vid rätt tillfällen. Och när vårt Broderfolk har ett så viktigt jubileum så vore det arbetsvägran att INTE stå och vinka och le. Alltså har man nu deklarerat att man åker. Vad var det jag sade?

1 kommentar

Under Järnvägar, Moderaterna, Monarki, Privatisering, Public Service, Rasism, Republik, SJ

Ett svar till “Sven Tycker fick rätt

  1. Ping: Inrätta KomVux för Moderatpolitiker | Sven Tycker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s