Från kärnkraft till skattesmitare

Dyr kärnkraft: Kärnkraften skapar många problem. Ett av dom är det radioaktiva avfall som hela tiden skapas och där en lösning måste skapas där detta avfall kan förvaras för lång tid framåt. Och med lång tid handlar det inte om tills vi alla är pensionärer utan som en gåva till kommande generationer. Här i Sverige är tanken att avfallet ska grävas ner långt ner i urberget. Och då med förhoppningen av behållarna håller och ingen börjar gräva där när varningsskyltarna för länge sedan har försvunnit. Och det kommer att kosta, hundratals miljarder. Och nu står det klart att notan dessutom stiger ytterligare. Men det är ju kommande generationer som får lida så det gör inte så mycket. Tyvärr!

Lundsberg: Rättegången har nu inletts mot de snorungar (och en anställd) vid Lundsbergs Internatskola som misstänks för misshandel när dom i samband med en s.k. ”Nollning” brände en annan yngre elev på ryggen med ett strykjärn. Men dom har ju inte gjort sig skyldiga till något brottsligt! Det var ju bara en helt vanlig ”Nollning”, och hur ett strykjärn fungerade verkar dom inte vara medvetna. Det är ju mamma som gör sån’t. Det ger en spännande inblick i de fina familjernas liv!

Unga spolingar som inte växt till sig: Dagens skratt måste vara det jag fick när jag läste ett debattinlägg från representanter för unghögern i Sverige, Finland, Norge och Estland som argumenterar för att det är dags för Sverige och Finland att gå med i NATO. För den svenska säkerhetens skull så får vi hoppas att dom här spolingarna aldrig kommer till makten.

Skattesmitarna: Utländska SBS som bland annat äger Kanal 5 och Mix Megapol har blivit skyldiga oss andra skattebetalare en kvarts miljard kronor sedan Skattemyndigheten tycker att moderbolaget varit lite väl avancerade med interna räntebetalningar för att slippa betala skatter i Sverige på det man tjänat här. Men egentligen är det ju elakt av skattebyråkraterna att förvänta sig att kapitalägare som tjänar pengar ska betala skatter om dom kan undvika. Det är klart att det måste vara fritt fram att utnyttja interna ockerräntor och billiga brevlådor om man kan tjäna ännu mer pengar på det sättet. Taskigt av skattebyråkraterna!

Lämna en kommentar

Under Högeralliansen, Kärnvapen, Media, NATO, Neutralitet, Samhällsklyftor, Skattefusk, Skatter och ekonomi, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s