Calles senaste klavertramp

Mer om avregleringsfiaskot: Flera media, t.ex. Metro och Sydsvenskan, berättar att antalet fel på järnvägen mångdubblats på senare år. Mellan 2009 till 2012 ökade antalet inrapporterade fel med 181 procent. Och detta beror på bristande underhåll. Brister som beror på en felaktig organisation pga avreglering, uppdelning och privatisering samt bristande anslag beroende på snåla politiker som inte vill inse allvaret. Jag har sagt redan tidigare att skulden till detta har ALLA. Men, dagens högerstyre ska INTE skylla ifrån sig på otillräckliga anslag från Socialdemokratiska regeringar. Hade dom under dessa år själva begärt högre anslag hade dom kunnat komma med kritik. Men icke så, tvärtom.

Annars ser jag att den minister som är huvudansvarig, vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (som Sven Tycker borde ta sitt ansvar och söka ett annat jobb), antagit en utmaning från Dagens Nyheter och hon ska nu pendla till jobbet med tåg från Södertälje till Stockholm under en månad. Och det är ju modigt! Det är tur att hon inte behöver åka med tåg på Kinnekullebanan. Där överväger nu Västtrafik att begära ersättning från Trafikverket pga merkostnader som man fått sedan Trafikverket stängt en del av banan helt och sänkt hastigheten på andra delar. Allt pga så dålig standard på banan pga bristande underhåll att man inte kan garantera säkerheten. Visst är det ett härligt samhälle vi lever i?

Carl Bildt har vaknatVeckans klavertramp: Vår twittrande minister som twittrar fortare än han tänker, dvs Calle Str… f’låt Bildt, hyllade i sitt twitterflöde Israels förra Försvarsminister och Premiärminister Ariel Sharon som ju i dagarna dog efter att ha legat i koma i åtta år. Nu hör det ju till god ton att man inte i officiella sammanhang kommer med allt för mycket hård kritik mot döda, men man behöver ju inte hylla krigsförbrytare utan några förbehåll för det. – ”Ariel Sharon was a great leader of Israel. A brilliant military commander, but also a wise statesman seeing the necessity of peace” lät det från Calle. Hur är det nu, är Calle Stropps twitterflöde Sveriges officiella ståndpunkt eller handlar det bara om en Utrikesminister som roar sig privat på sin fritid? Ariel Sharons skuld för de kristna massakrerna på palestinier i Sabra och Shatila, de judiska bosättningarna på ockuperad mark och byggandet av den apartheidmur som stänger in palestinierna i en modern form av ”bantustans” är oomtvistad. Ariel Sharon var en extrem högerpolitiker som skulle dömts för krigsförbrytelser om han haft ett annat ursprung. Läs t.ex. Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Inför republik: Sedan ser jag att Partysessan Madde deklarerat att dottern inte ska födas i Sverige utan i USA. Vi har ju i och för sig Fritt Vårdval, men gäller det även i utlandet? Hur som helst har ju Madde och Christopher O’Neill rätt att göra som dom vill. Jag utgår dock ifrån att kostnaderna inte betalas av oss skattebetalare utan att det innebär att Madde därmed har avsagt sig allt med koppling till den svenska monarkin. Inga pengar, inga rättigheter till tron och liknande. Chris tjänar väl tillräckligt för att försörja familjen utan att svenska skattebetalare ska hjälpa till. Annars får väl Madde börja jobba!

Sjöstedts sanning: Slutligen ser jag att Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt avslutat partiets kongress med att säga sanningen om Sverigedemokraterna: – ”Rasismen är Sverigedemokraternas bärande ide!” Så sant, så sant.

Lämna en kommentar

Under Avreglering, Bildt, Högeralliansen, Israel, Järnvägar, Kungahuset, Monarki, Privatisering, Republik, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s