Minimera Max

Bojkotta Max: Hamburgerkedjan Max:s ägare, bröderna Richard och Christoffer Bergfors, skriver i sitt månatliga månadsbrev till personalen att: – ”Det vore en fullständig katastrof för oss och branschen” om Socialdemokraterna och Vänstern vinner det kommande valet. Vad de stackars bröderna oroas över är att restaurangmomsen höjs igen och att den speciella sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar avskaffas. Troligtvis hotas hela Max-kedjan av konkurs om kostnaderna stiger. Hur företaget kunnat växa och expandera så kraftigt under alla år med högre restaurangmoms och samma arbetsgivaravgift för ungdomar som för äldre är egentligen förvånande. De utvärderingar som gjorts av dessa båda reformer visar annars att sänkningen av restaurangmomsen främst gått till att öka vinsterna i branschen och sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar har gett mycket få om ens några nya jobb. De få jobb som eventuellt skapats har kostat flera miljoner per styck. Jag tycker Richard och Christoffer ska fundera lite till. Själv har jag funderat färdigt! Max kan glömma mig som kund! Bojkotta Max om dom på ett sådant här sätt försöker hota sin personal att rösta på Högeralliansen så att dom inte riskerar sparken. Att Högerns kampanjorganisation Timbro gör tummen upp är inte alls förvånande. Det kan berättas att när Riksdagen beslutade om den sänkta Restaurangmomsen så skickade Max ut ett presentkort som tack till alla riksdagsledamöter. Läs här och här. Och här kan ni läsa om de nära kopplingarna mellan Moderaterna och snabbmaten.

Dagens skratt: Det måste vara det jag gav upp när jag läste att det Moderata oppositionsrådet här hemma i Åstorp inte får nyckel så att han kommer in till kommunledningens lokaler. Och det kan ju låta grymt från den styrande koalitionen mellan S + C, men det finns en förklaring. Pontus Pålsson, som Moderaterna påläggskalv heter (och som är son till Skånes landshövding Margareta Pålsson – f.d. Moderat riksdagsledamot), utreds just nu, på krav från Arbetsmiljöverket, om han är ett arbetsmiljöproblem för personalen på kommunkontoret. Läs gärna här och sök på nätet efter Pontus Pålsson härjningar.

Vidrigheter: Det trycks mycket vidrigheter. Ett exempel på detta är boken To train a child av den amerikanska pastorn Michael Pearl och hans hustru Debi. En bok som uppmanar till brott genom att rekommendera barnaga och annan vidrighet. Flera svenska bokförsäljare säljer boken, bland annat Adlibris och Cdon men dom uppmanas av svenska Unicef att sluta sälja boken. Det gläder mig att den svenska konkurrenten Bokus inte verkar ha boken i sitt sortiment även om det finns andra böcker med samma titel. Bra Bokus!

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Barn, Högeralliansen, Moderaterna, Moral, Skatter och ekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s