Förintelsens minnesdag

Vi är alla likaOm en oroande utveckling: I dag den 27 januari är det 69 år sedan som den ryska Röda Armén befriade nazismens förintelseläger Auschwitz-Birkenau. Och med tanke på den oroväckande utveckling vi har på många håll runt om i Europa finns det anledning att påminna om det faktum att vi är alla precis lika mycket värda. Det har ingen betydelse om vi är judar, romer, araber, kineser, nigerianer, samer eller helt vanliga svenskar (vad det nu är). Vi har ju på många håll i Europa uppväxande politiska partier och grupper som inte tycker så. Som tror att den egna befolkningen (vilka det nu är) enligt någon naturlag har större rättigheter än andra. Men vi är faktiskt av samma värde och har samma rättigheter. Även om vi är arab, jude, rom, somalier, japan, homosexuell, transvestit, handikappad, vit, röd, svart eller gul. Det är dags att vi ALLA markerar mot de som anser annorlunda. Det må vara Sverigedemokrater som tror att araber är mindre värda, det må vara rumänska nationalister som tror att romer är mindre värda, det må vara ryska presidenter som tror att homosexuella är mindre värda, de må vara Israeler som tror att araber är mindre värda, det må vara Islamister som tror att judar är mindre värda och listan kan göras mycket längre. Nazismen var en sjuk idé, men det finns fortfarande i dag de som vägrar inse detta. När SD:s partiordförande Jimmie Åkesson en gång gick med i Sverigedemokraterna gjorde man fortfarande Hitler-hälsning på mötena. En normalt funtad person hade vänt i dörren. Tänk på vad dessa tankar ledde till en gång i tiden. Läs vad Tina Acketoft och många andra skriver.

Avskaffa monarkin: Vår ”högt älskade kronprinsessa” Victoria har ställt upp för en intervju i den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine och hon säger där bland annat om lilla Estelle: – ”Hon måste lära sig att leva med situationen”. Men det måste hon inte alls! Hon har precis samma rätt som alla andra att få leva sitt liv, inte det liv som mamma och morfar (och farmor…) bestämt för henne. – ”Jag tror att det kommer falla sig naturligt för henne. Hon måste lära sig handskas med situationen, att leva med den”. Nä! Victoria har uppfostrats till att ”lära sig leva med situationen” medan hennes syskon Madeleine och Carl-Philip i mycket större utsträckning har fått leva sina egna liv. Men det innebär inte att den stackars Estelle måste ha sin framtid utstakad av någon annan. Det är dags att en gång för alla avskaffa den otidsenliga monarkin – NU! Expressen och Aftonbladet.

Rädda Stockholm: I dagarna bestämmer sig Svenska Ishockeyförbundet för hur det ska vara med hockeyns högsta division, SHL. Ska den utökas med ytterligare två lag så att det enda Stockholmslaget som är kvar, AIK, kan räddas kvar i högsta divisionen. Laget ligger i dag ohjälpligt sist med långt upp för att slippa kvalplats. Men, om man utökar högsta divisionen med två lag kan ju AIK räddas kvar och Malmö flyttas upp. Allt för slantarna! Så går det till när idrotten inte längre är sport utan pengar! Sydsvenskan och Dagens Nyheter.

Lämna en kommentar

Under Idrott, Monarki, Rasism, Republik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s