Gott och blandat

Region SkåneRegion Skåne halkar efter: Region Skåne (som styrs av en femklöver bestående av M + Fp + C + Fp + Mp) har problem med sjukvården. Socialstyrelsen gör regelbundet en jämförelse mellan de olika landstingens sjukvård där man värdesätter olika faktorer. 2011 låg Skåne på 12:e plats i Sverige. 2012 hade man halkat ner till 18:e plats. 2013 låg man sist av alla Sveriges landsting! Men man söker förnyat förtroende.

Som väntat: Jag såg att tidningen Villaägarna hade granskat elnätsavgifterna i olika kommuner. Och något förenklat visade det sig att det var dyrast hos de stora kommersiella bolagen som Fortum, E-on och Vattenfall medan i de kommuner som behållit elnäten kommunägda så ligger kostnaden för konsumenterna klart lägre. Någon som är förvånad över att det blir billigare om inte ett antal aktieägare kräver rejäl vinst?

Om rättvisa skatter: En av de ”reformer” som Högeralliansen skryter över är det s.k. ”Jobbskatteavdraget”. En skattereform som innebär att en pensionär betalar 4.320 kronor mer i skatt än en som jobbar om dom i övrigt tjänar lika mycket. Den som blivit sjuk, förlorat sitt arbete eller valt att skaffa barn och tar ut föräldrapenning betalar 14.400 kronor mer i skatt än den som har förmånen att få förvärvsarbeta. Det som Anders Borg och hans supportrar kallar ”Jobbskatteavdrag” vill jag istället kalla för straffbeskattning av gamla, sjuka, arbetslösa och föräldrar. Det räcker alltså inte med att man får mycket lägre inkomst när man av olika anledningar inte kan arbeta utan man ska ovanpå detta straffbeskattas. Jag tycker det är hyckleri från Högeralliansen. Eftersom målet med det hela är att öka klyftan mellan den som har förmånen av att få jobba och den som inte kan jobba hade det varit mycket mer ärligt att helt enkelt sänka ersättningsnivåerna. Men DET beslutet vågar man inte ta eftersom det då framgår tydligt vad syftet med det hela är – ökade klyftor. SKÄMS!

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Föräldrapenning, Girighet, Jobbskatteavdrag, Pensioner, Privatisering, Sjukförsäkringen, Sjukvård, Skatter och ekonomi, Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s