M och Sd

Om Moderater och Moral: Efter snabbmatskedjan Max klavertramp med att i ett brev till personalen hota med Stora stygga vargen så ville tydligen inte Moderaterna i Stockholm vara sämre. I ett öppet brev till Landstingets anställda ungdomar, med Stockholms Läns Landstings brevhuvud överst, hotar även Moderaterna i Landstingets namn med den Stora stygga vargen. Vad det handlar om är alltså de Rödgröna partiernas löfte att återställa arbetsgivaravgiften så att denna är lika oberoende av åldern. En reform (sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar) som visat sig vara en ytterst ineffektiv, men dyr, åtgärd för att minska ungdomsarbetslösheten. Den har främst blivit en åtgärd för att öka vinsten hos de företag som har ungdomar anställda. Den besparing som görs om man avskaffar ”reformen” sparar en hel del miljarder, pengar som kan användas till att anställa många fler ungdomar inom t.ex. vård, skola och omsorg. Genom att använda pengarna på det sättet skulle många fler kunna få jobb. Eller också kan man använda pengarna till att utbilda politiker i skillnaden mellan att ha egna åsikter och att använda sin arbetsgivares resurser för att uttrycka dessa åsikter. Moderater och Moral verkar vara två helt olika saker.

Om Sverigedemokraternas inre arbete: Jag ser att ett antal missbelåtna Sverigedemokrater bildar nytt parti. Det är det gamla Framstegspartiet som återuppstår. Ett parti som en gång i tiden försvann in i Sverigedemokraterna. Åstorps SD-Riksdagsman Tony Wiklander var ju Framstegspartist innan karriären blev bättre inom SD. Innan dess har han representerat en handfull andra partier. Basen för Framstegspartiet tycks vara i grannkommunen Bjuv, som också är Sverigedemokraternas allra starkaste fäste i landet. Det ska faktiskt bli spännande att följa den här utvecklingen. Hur många fler missbelåtna SD:are och uteslutna SD:are byter parti?

Om spännande arbete: Jag har under många år tjänstgjort som valarbetare här i Åstorp när det är val. Dvs att ta emot röster i en vallokal och att räkna röster efter att det stängts. Ett spännande och kul uppdrag, och en del av demokratin, som ger en chans att träffa nya och gamla vänner. Och oftast sker rekryteringen genom kommunen och de politiska partierna som ser det hela som ett sätt att bevaka så att de demokratiska spelreglerna följs. Men nu verkar man vara på väg att privatisera även detta. I en platsannons ser jag att Moderatfästet Vellinge lagt över arbetet på entreprenad till ett bemanningsföretag. Så sköts demokratin där.

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Demokrati, Moderaterna, Moral, Privatisering, Skatter och ekonomi, Stockholm, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s