Borgs klavertramp

Anders Borgs kapitulation: Anders Borgs kapitulation inför Socialdemokratin var nog menat som ett taktiskt genidrag, men frågan är om det istället mest var ett klavertramp. Svenska Dagbladets ledarsida sätter som rubrik i sin kommentar Dagen då Borg gav S rätt och låter inte allt för imponerade. I ett debattinlägg på Svenska Dagbladets Brännpunkt skriver Svenskt Näringslivs VD Urban Bäckström och skattechefen Krister Andersson att Sverige har inte råd med skattestrul och man verkar minst av allt imponerade av Borgs taktik. Och tankarna på att försämra studiestödet har väl inte fått hurrarop från någon, och även om debattinlägget Borg prioriterar inte högre utbildningen från Ibrahim Baylan och Talla Alkurdi kan avfärdas som en partipolitisk inlaga så håller nog de flesta med om att man inte kan förstå varför Sveriges studenter ska hjälpa till med att betala skattesänkningar på 130 miljarder kronor till de som redan har sitt på det torra. Helsingborgs Dagblads Onödigt sänka studiebidragen är väl en mer ”neutral” kritik. Som sagt, jag tror att det Anders Borg trodde var ett taktiskt genidrag istället kommer att visa sig vara ett rejält klavertramp. Men vad gör man inte för att försöka visa handlingskraft.

Flygfoto över ÅstorpGrattis Per-Arne: Jag ser att Åstorparen Per-Arne Håkansson placerats på valbar plats på Socialdemokraternas lista till Riksdagen. Och det är ett bra val av Socialdemokraterna. Mitt intryck är att Per-Arne är en vettig människa med båda fötterna på jorden. Grattis Per-Arne, det behövs en Riksdagsledamot från Åstorp som man kan känna stolthet över, och inte behöva skämmas för. Margareta Pålsson (m) är inte mycket att känna stolthet över, och Tony Wiklander (sd) gör att jag skäms som Åstorpare.

Mitt Åstorp avancerar: Jag noterar att mitt Åstorp avancerat ännu en placering i den Nordvästskånska befolkningsligan. För några år sedan växte Åstorp förbi Båstad och nu visar SCB:s siffror för 2013 att Åstorp nu även passerat grannarna Bjuv och ligger på 6:e plats i regionen. Med en ökning på 121 innevånare är vi nu uppe i 14.927 Åstorpare. Bakom oss har vi nu Bjuv (14.801), Båstad (14.275), Svalöv (13.332), Örkelljunga (9.653) och Perstorp (7.139). Nästa mål får bli grannen Klippan (16.715). Men det tar nog några år…. Ökningen i Åstorp är störst av alla dessa kommuner. Vad säger du? Tycker du är det är en löjlig synpunkt? Det handlar om prestige och lokalpatriotism!

Vem bryr sig? Slutligen noterar vi att det tydligen fötts en liten tös i New York vars mamma har efternamnet Bernadotte. Gitter vi bry oss? Avskaffa Monarkin och inför Demokrati och låt barnstackarn växa upp till en normal människa!

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Borg, Monarki, Republik, Skatter och ekonomi, Socialdemokraterna, Studier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s