Det kostar

Siffror säger mer än ord: Ibland kan lite siffror säga mycket mer än långa ordrika utläggningar. Hos Dagens Opinion hittar jag en del spännande siffror. 2013 ökade anslaget till Regeringskansliet (dvs kostnaden för att driva) med 168 miljoner kronor. Det var en ökning med 2,8% till totalt 7,4 miljarder kronor. En ökning med 2,8% i kostnader var en rejäl bit mer än inflationen. Undrar hur mycket andra anslag till myndigheter ökade? En annan intressant siffra är att det utskott som kostar mest per anställd är Skatteutskottet! Det kostar 896.300 kronor per anställd. Är det flest överbetalda siffernissar där? Ett tredje faktum som också är spännande är att den minister som kostar mest i skattepliktiga ersättningar är naturligtvis chefen själv, Fredrik Reinfeldt (2.836.990 kronor). Men det spännande är att de tre som följer, Göran Hägglund (1.680.891), Maria Larsson (1.667.148) och Stefan Attefall (1.665.404) är alla tre Kristdemokrater! Intressant?

Dagens skratt: Eller egentligen är det tragiskt. Arbetsförmedlingen i Stockholm skulle bjuda in till en rekryteringsträff där ett 10-tal företag skulle presentera sig. Och inbjudan till träffen, som var helt frivillig, skulle skickas ut till ett 1000-tal utvalda arbetslösa i Stockholm. Men, något gick fel. Inbjudan gick ut till alla 61.000 arbetslösa i Stockholm. Och trängseln och kaoset när en stor del av dessa dök upp illustrerar med önskvärd tydlighet arbetslösheten i vårt land. – ”De roligaste nyhetsbilderna du kommer att se på länge” skriver Aftonbladet. Och det är lite splittrat vad man tycker om kaoset. Är det komik eller tragedi? Det var ju tur att inte alla 61.000 dök upp… 61.000 kallade. Den tillfälliga GD:n beklagar. Arbetslinjens kollaps. Mejlet.

Majorn slår till: I snart 8 år har fd Majorn Jan ”skoltalibanen” Björklund haft ansvar för den svenska skolan. Han har nu efter dessa nästan 8 år fått för sig att det är problem med ordningen i skolan så han har tillsatt en utredning som ska titta på frågan och komma med sitt resultat INNAN valet. Snälla Jan, du har haft snart 8 år på dig…
Republik tack
Avskaffa Monarkin: Åsså har den amerikanska grenen av ätten Bernadotte döpt sin förstfödda stackare till Leonore Lilian Maria. Observera Knugens betoning på första stavelsen, Léonore. Leonore kommer tydligen ”efter en färja i Ystad som i sin tur fått sitt namn av förrädaren Corfitz Ulfelts fru som satt halva livet på fästning”, som en vän till mig uttryckte det. Fast det där med ”hertiginna av Gotland” begriper jag inte. Vad har hon med Gotland att göra? Jag får väl glädjas över att vi skåningar slapp att bli inblandade. Inför republik!

Om komplicerade Moderata turer: Fotografen Johanna Thomasson har stämt tidningen Dagens Samhälle för att dom använt en bild som hon tagit på sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt i Stockholm utan att ange henne som fotograf. Hon vill ha 1.600 kronor för detta vilket tidningen Dagens Samhälle vägrar. Och egentligen är det väl inget konstigt med det hela. En fotograf som vill ha betalt. Men när man granskar det hela så blir man lite mer undrande. Fotografen Johanna Thomasson visar sig nämligen vara Moderat och hon jobbar på partiets förbundskansli i Stockholm. Hon har redan tidigare sålt bilden till Moderaterna som sedan i sin tur försett tidningen Dagens Samhälle med bilden som en pressbild. Och det blir ännu fler Moderater inblandade. Förbundsordföranden för Moderaterna i Stockholm, Henry Sténson, är nämligen även ordförande för just tidningen Dagens Samhälle. Kunde dom inte ha löst konflikten på Moderaternas Förbundskansli i Stockholm? Moderutterna krånglar verkligen till det. Kan det handla om ren och skär girighet?

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Arbetslöshet, Björklund, Ekonomi, Girighet, Moderaterna, Republik, Rojalism, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s