Om olika sanningar

Dagens klavertramp: Det måste vara det som Sara Skyttedal, som är förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, står för i sitt debattinlägg för några dagar sedan med rubriken – ”Gör det lättare att utvisa EU-medborgare”. Den goda Sara verkar helt ha glömt bort det kristna kärleksbudskapet när hon får för sig att den fria rörligheten inom EU resulterat i en invasion av romska ficktjuvar från Rumänien till Stockholm. Det stora jublet kommer naturligtvis från Sverigedemokratiskt håll som nu efterlyser ett intimare samarbete mellan Kd och Sd.

Ukrainas flaggaEn annan del av sanningen: I Expressen läser jag att Försvarsmakten valt att avskeda en av sina soldater vid Livgardet i Kungsängen, Fredrik Hagberg. Fredrik är en av ledarna för högerextrema (nazistiska) Nordisk ungdom. Och han var en av de många nazister, fascister och andra högerextrema som skyndade till Ukraina för att stötta sina meningsfränder vid upploppen i Ukraina. Demonstrationer och våldsamma upplopp som till slut fick den folkvalda presidenten att fly till jubel och applåder från den demokratiska västvärlden. I dag styrs istället Ukraina av en samlingsregering som innehåller allt från dessa fascistiska och högerextrema grupper till mer demokratisk sinnade grupper. Men nyhetsrapporteringen från Ukraina fortsätter att präglas av västvärldens rysskräck. Rysslands agerande i Ukraina har inget med demokrati eller att skydda demokratin att göra, det är helt klart. Rysslands agerande handlar om att skydda ryska intressen. Men det finns alltså en annan verklighet också. En verklighet som innebär att de grupper som nu har tagit makten inte heller har så mycket med demokrati eller fred att göra. Men eftersom dom är ryssfientliga betraktas dom som vänner av väst – oberoende av vad dom egentligen står för. En annan sanning berättar om att medan polisen i Kiev har upplösts (det finns inga pengar att betala löner) så är det en Fascistmilis bestående av ultranationalister som står för vakthållningen av departement osv. Och man släpper bara in godkänd personal. Fascistgrupper som är tacksamma för det stöd dom fått från västvärlden, inklusive Sverige, för sin kamp. Sin kamp för vad? Inte är det för demokrati i varje fall. Som vanligt är det de vanliga människorna som blir lidande när stormakterna slåss om kontrollen. Ryssland skiter totalt i det ukrainska folket när det handlar om att få kontroll. Men, USA och västvärlden skiter nästan lika mycket i det ukrainska folket när det handlar om att minska den ryska makten. Det är en skam!

På tal om extremister: Och på tal om extremister så ser jag en liten i notis i bland annat Metro som berättar om stora demonstrationer med extrema ultraortodoxa judar i Israel. Dom protesterar mot att dom ska tvingas göra värnplikt som andra israeliska judar. Tidigare har de extrema ultraortodoxa judarna varit befriade från detta. Något som gällt ända sedan staten Israel bildades. Men då var dom inte så många, men nu är dom många fler som vill att alla andra ska göra värnplikt, men inte dom. Alltså har det beslutats att undantaget ska avskaffas. Och det var inte populärt… Denna extrema grupp tycker nämligen att dom är förmer än andra och ska slippa göra något eftersom dom är så fromma och gudfruktiga.

Apropå privatisering: Jag läser en liten notis i Veckans Affärer som berättar om hur det gått sedan Möller-Maersk fått ta över Göteborgs Hamn. Och det är inte allt för muntra uttryck… Inte ens VA verkar nöjda med privatiseringar alltid.

Lämna en kommentar

Under Demokrati, EU, Högerextremism, Israel, KDU, Privatisering, Rasism, Ryssland, Sverigedemokraterna, Ukraina, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s