Låt familjen Bernadotte försörja sig själva

Om Knugahusets förtroendekris: SOM-Institutets mätning av svenska folkets syn på saker och ting innehåller mycket. Bland annat mäter man vårt förtroende för olika institutioner. Och en av de institutioner som under en lång följd av år dalat i förtroende är Knugahuset. I den senaste mätningen är det bara 9% som har stort förtroende för denna otidsenliga institution. Allt fler inser att denna antika tanke har spelat färdigt på den svenska arenan. Monarkin har haft sin tid, och utvecklingen går obönhörligt mot att även Sverige avskaffar fjanterierna. Det kan påpekas att även förtroendet för bankerna ligger riktigt risigt till. Någon som är förvånad? Dom enda som har förtroende för bankerna är väl deras aktieägare som ständigt kan glädjas åt nya rekordvinster (samt en del höga höjdare med för höga löner och bonusar som kan se fram emot ännu högre löner och bonusar). Vinster och bonusar på kundernas bekostnad!

Om girighetens effekter: Även om man inte är särdeles idrottsintresserad så kan en ”läsoman” som er bloggare ibland hitta ämnen att tycka till om på tidningarnas sportsidor. I dagens Svenska Dagbladet läser jag Håkan Södergrens krönika med rubriken ”NHL-agenter bakom spelarnas nej till VM”. De svenska hockeyspelare som valt att göra karriär (dvs tjäna en massa slantar) i NHL är tydligen inte så villiga att ställa upp för Tre Kronor i VM. Och bakom detta ligger naturligtvis en girighet bland dessa spelare och deras agenter som gör att dom inte finner någon anledning att betala tillbaka till de som fostrat och satsat på dom från början. Om man har årslöner med fler nollor i slutet än vad en normal knegare får ihop under hela sitt liv så tappar man uppenbarligen all form av moral och ansvar. Det är bara dollarsedlar som fladdrar framför ögonen.

Dagens hederspris: Och jag hittar mer på sportsidorna. I Helsingborgs Dagblad läser jag att Per Kersmark som är VD för Filborna Arena i Helsingborg valt att avgå som VD. Det handlar om den MMA-gala som ska arrangeras i arenan. Per Kersmark tycker precis som er bloggare att MMA inte är sport. Det är en modern form av gladiatorspel för att tillfredsställa en blodtörstig publik. Den moderata ordföranden, Anna Jähnke, har dock inga sådana invändningar. Förhoppningsvis blir hela gladiatorjippot ett fiasko. Det stora dragplåstret, Reza Madadi, kommer tydligen inte. Han har precis dömts till nästan 2 års fängelse för grov stöld. All heder åt Per Kersmark, MMA är inte sport!

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Idrott, Kungahuset, Monarki, Okategoriserade, Republik, Rojalism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s