Pluspoäng till Fredrik Reinfeldt

Dagens Regeringsberöm: Äras den som äras bör. Jag ska inleda dagen med att ge beröm till Statsminister Fredrik Reinfeldt. Sverigedemokraternas rasistiska grundsyn genomsyrar mycket av vad dom framför. SD:s Björn Söder fick därför i Riksdagen ett klart svar från Fredrik Reinfeldt när det gäller den stora grupp av romer som kommit till Sverige och tigger: – ”Att inte se att detta handlar om fattiga, utsatta människor som inte har haft arbete eller möjlighet i sitt eget land. Det är att blunda för allt!” Det är två meningar som säger mycket. Tack Fredrik Reinfeldt! Applåderna i Riksdagen var välförtjänta. Läst i bland annat Aftonbladet och Expressen.

Valrörelsen är igång: Att valrörelsen är igång kan märkas på många sätt. En är alla dessa kampanjer som förs av de många stödtrupperna för en borgerlig politik. Till exempel bedriver Visita (som alltså är det som förr kallades för Hotell- och Restaurangbranschen) en mångmiljonkampanj för att få behålla bidragen i form av sänkt moms och subventionerad anställning av ungdomar. En ”reform” som infördes av Maud Olofsson och som tack har hon nu utsetts till välbetald ordförande för just Visita och Annie Lööf satsar halva sin valbudget på att kämpa för att behålla bidragen till McDonalds. En ”subvention” som kostar mångmiljardbelopp men gett mycket få nya jobb. Däremot har den ökat vinstmarginalen inom branschen, så man förstår varför man kämpar med näbbar och klor för att få behålla bidragen. En annan del av de borgerliga stormtrupperna är Villaägarna som just nu bedriver en kampanj mot det dom kallar ”Flyttskatten”. Vilket i korthet innebär att om du köper din villa billigt och säljer den dyrt så får du betala skatt på vinsten. Man är från Villaägarna inte nöjda med att fastighetsskatten förvandlats från en skatt som betalas beroende på en stor och dyr villa man har till en skatt lika hög för alla, oberoende av om det är en liten stuga på landet eller en lyxvilla i Danderyd. Själv borde jag som villaägare ha varit medlem i Villaägarna, men jag kan inte ställa upp som supporter till en organisation som motarbetar det solidariska samhälle jag vill se. Ett annat exempel är när ICA:s VD går ut och hotar med katastrofen om de Rödgröna får ta över. Dvs ICA:s lönsamhet kan försämras om man inte kan köpa skattesubventionerad arbetskraft i form av ungdomar. När valrörelsen drar igång dyker alltid dessa borgerliga stormtrupper upp och varnar för katastrofen om inte Moderater får styra vårt land.

Den svenska skammen: Slutligen läser jag att Veckans Affärer räknat fram att de tidigare ägarna till JB Educations, innan skolkoncernen gick i konkurs för ett år sedan, hade länsat bolaget på en halv miljard. En skolkonkurs som helt plötsligt ställde skolelever utan skola. Och i Lärarnas Tidning kan vi läsa hur ägarna till en annan skolkoncern, Academedia, också plockat ut ungefär en halv miljard ur bolaget. Skattepengar som om dom varit kvar i bolaget istället för att skickas ut ur Sverige till ägarnas i skatteparadis placerade konton hade kunnat höja lärarnas löner med 8.000 kronor. Det finns faktiskt ett skäl till varför Sverige tillsammans med Chile är de enda länder i världen som tillåter att offentligt finansierade skolor ägs av vinstmaximerande bolag som plockar ut våra skattepengar till sina egna konton. Chile införde sina regler under diktatorn General Pinochet och är nu på väg att avskaffa systemet. Sedan är bara Sverige kvar… Och det är inget jag är stolt över!

Lämna en kommentar

Under Bidragssamhället, Chile, Girighet, Högeralliansen, Privatisering, Rasism, Regeringsberöm, Reinfeldt, Samhällsklyftor, Skolan, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s