Fredriks kapitulation

Högeralliansens slutliga kapitulation: KU:s slutliga beslut om att kritisera Maud Olofsson för hennes handläggning av Vattenfalls katastrofala Nuon-affär måste innebära den slutliga spiken i kistan för team Fredrik. Och att Maud Olofsson skulle prickas var väl ingen större överraskning även om tydligen främst Centern tyckte det var orättvist. Däremot tog de Borgerliga ledamöterna politisk hänsyn när man inte ville acceptera att Fredrik Reinfeldt skulle få kritik för att han uppenbart inte haft någon koll på vad som hände när ett statligt företag gjorde den största affären någonsin. Det är ju uppenbart att man inom Högerregeringen inte pratar med varandra som man borde. Antingen ljuger ju Maud Olofsson när hon säger att hon informerat Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Eller också ljuger Fredrik Reinfeldt och Anders Borg när dom hävdar att dom inte visst något förrän dom läser det i tidningen. Min tro är att man bestämt sig för att offra Maud Olofsson som syndabock för att slippa att någon skugga ska falla på Fredrik och Anders. Men den taktiken tror jag har misslyckats totalt. När Maud Olofsson i gårdagens Aktuellt-intervju åtta gånger vägrar att besvara den fråga 90% av tittarna vill ha svar på så började hon gräva både sin egen och Högeralliansregeringens grav. Det var så pinsamt att se att jag undrar hur Maud Olofsson sov på natten. Jag tycker det är uppenbart att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg med största sannolikhet var informerade. För om landets statsminister och finansminister inte skulle blivit informerade i förväg när ett statligt företag gör tidernas största affär utan får läsa om det i tidningen reagerar med ett ”Jasså” så är det verkligen remarkabelt. Det tyder på att dom antingen struntar i saken eller har ljugit om ifall dom var informerade. För annars skulle dom blivit fly förbannade och i princip gett Maud Olofsson sparken omedelbart. Men så skedde inte. Vilket innebär att dom ljuger för att lägga hela skulden på Maud Olofsson som ju redan har avgått. Jag tycker det är dags att avgå allihopa!


Polisen: SVT:s Uppdrag Granskning berättar om kravallerna i Husby. En grupp ungdomar ville har bråk som hämnd för att en äldre man tidigare skjutits ihjäl. Och det blir rejäla kravaller. Där skulden nog är delad mellan en grupp ungdomar som inget hellre ville än att slåss och förstöra och en Polis som inte visste vad dom skulle göra och när dom gjorde något ofta gjorde helt fel. Alla drabbades av en hårdför och underbemannad polis. Och media får också en stor skuld för upptriggande rapportering. Och efter ett tag engagerar sig Nazistiska grupper för att också slåss. I dag avslöjar Dagens ETC att kravallerna i Kärrtorp där Nazister attackerade en demonstration hade kanske kunnat undvikas. Polisen fick redan flera dagar i förväg veta att Nazistgrupper skulle attackera demonstrationen. Men trots detta skickades bara en liten styrka grupp poliser för att bevaka demonstrationen. De varningar som lämnats till Polisen om Nazisternas planerade attack ”försvinner” hos Polisen.

EU-valet: På Henrik Ekengren Oscarssons blogg läser jag en sammanställning av de EU-väljarundersökningar som gjorts. Henrik är föreståndare för SOM-institutet. Enligt denna får Socialdemokraterna 33,0% (7 mandat), Moderaterna 24,2% (5 mandat), Miljöpartiet 10,4% (3 mandat), Vänsterpartiet 8,5% (1 mandat), Sverigedemokraterna 8,2% 1 mandat) och Folkpartiet 5,8% (1 mandat). Det är dessa partier som i så fall tar plats i EU-Parlamentet, det sista mandat tog Moderaterna och närmast att få det istället är Vänsterpartiet. Centern 3,8%, Kristdemokraterna 3,4% och alla de andra med sammanlagt 2,7% (de flesta FI) blir utan.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s