Om Björkkludds kluddande

Den svenska pluggskolan: Jan Björkkludd fortsätter att kämpa för sin plugg- och betygsskola. Detta trots att de flesta forskare och pedagoger har en lite annan åsikt och tycker att Skoltalibanen fått en hel del om bakfoten. Nu senast varnar den svenska lärarkåren för att det är alldeles för många Nationella prov. Sverige ligger i topp bland de länder som ingår Pisa-undersökningarna när det gäller antalet prov. Men det gör inte de länder som ligger i topp i själva Pisa-undersökningarna! – ”Grundskälet bakom att ens ha nationella prov är en falsk övertro på mätbarhet och att det som skall mätas kan brytas ner i enkla kolumner” skriver gymnasieläraren Andreas Magnusson. Och han fortsätter: – ”Alla som arbetar i skolan, som går i skolan eller som på allvar känner någon som går i skolan vet att hela vårterminerna är nedlusade av nationella prov. Dessa prov bryter in, stjäl viktig undervisningstid när den behövs som bäst, ger lärare stort merarbete och elever en känsla av konstant ångest”. De svenska eleverna blir jätteduktiga på att göra Nationella prov konstaterar Svenska Dagbladets ledare. Men dom läser inför prov för att klara ett prov bra, inte för att lära sig och skaffa kunskaper. – ”Nationella prov stjäl tid från undervisningen” säger Eva-Lis Sirén som är ordförande för Lärarförbundet. Men Jan Björkkludd fortsätter sin kamp för mer prov, mer betyg. Det enda som INTE gäller är ordning och reda och arbetsro för skolpersonalen vilket leder till ständigt sjunkande skolresultat i internationella jämförelser. Det är nya reformer hela tiden eftersom den f.d. Majorn tror att effektivitet som minister innebär att spotta ur sig reformer.

Det är synd om Sverigedemokraterna: Sverigedemokraterna har börjat inse att dom kanske kan få röster på att väljarna tycker synd om dom. Om protester mot dom gör att dom inte kan hålla sina möten så ska potentiella väljare tycka så synd om dom att dom sympatiröstar på dom verkar tanken vara. I går kände sig Jimmie Åkesson tvungen att avbryta sitt möte i Karlstad pga protester. Men enligt Polisen var det inte alls så illa. Man gav från polisen Jimmie Åkesson flera alternativ så att mötet skulle kunna hållas – men Jimmie Åkesson var inte intresserad. Han verkade främst vilja få mötet inställt så att han skulle kunna plocka in lite fler sympatiröster. Det är viktigt att markera mot rasismen och de mörka krafterna. Men om ”vi” står för de demokratiska värderingarna är det också viktigt att vi håller oss till demokratiska metoder.

Skolkare avslöjade: Det är just nu en hel del politiker som vill komma till ett välbetalt arbete som EU-parlamentariker. Och ett av de största hindren för de som i varje fall hamnat högt upp på listorna är att få folk att rösta. Därför är det spännande när jag ser att man granskat de olika partiernas toppnamn. Har dom själva röstat? Och det visar sig att två partier har toppnamn som inte ens gittade rösta vid förra EU-valet. Sverigedemokraternas Kristina Winberg är en av dessa: – ”Jag kanske inte tyckte att det var så viktigt att rösta i just EU-valet.” är hennes kommentar. Men ännu mer spännande är att Kristdemokraternas toppkandidat Lars Adaktusson inte heller gittade rösta 2010. Han hävdar först att han röstat, men när han får veta att man faktiskt kan kontrollera i röstlängden vilka som röstat blir hans kommentar: ”Går det verkligen att se i röstlängden vilka som har röstat?” Så han fick till slut erkänna att han nog glömde av det förra gången. Den tidigare journalisten på opartiska SVT har ju nu blivit konsult och KD-politiker och har deklarerat att han alltid tyckt illa om vänsteridéer. Och tänk, det förstod vi redan på den tiden han jobbade på opartiska SVT!

Dagens visdomsord: – Den har ingen konstitutionell koppling” som Maud Olofsson 8 gånger hänvisade till när hon vägrade svara på den fråga som 90% av de som tittade ville ha svar på. Dvs hade hon informerat Fredrik Reinfeldt och Anders Borg om Vattenfalls köp av Nuon som hon sagt tidigare. Eller hade hon inte gjort detta som Moderaterna Fredrik och Anders hävdar. Du har gjort ditt Maud!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s