Lite skratt här och där

Dagens skratt – ett: Jag ser att USA åtalat fem kineser för spionage. De fem, som befinner sig i Kina, ska enligt de amerikanska myndigheterna ha ägnat sig åt industrispionage via nätet. Och det är ju helt klart ett mycket grovt och helt unikt brott? Men det förvånar mig att de kinesiska myndigheterna förnekar det hela och blir så upprörda. Tillåt mig att ha en liten fundering? USA sysslar naturligtvis aldrig med nätspionage mot Kina, Ryssland osv? Är det någon av oss som egentligen inte tar det för givet att detta är något som alla makterna sysslar med som en helt naturlig del i ”säkerhetsarbetet”. Och om det nu är så, vad är det som gjort att man helt plötsligt pekat ut just dessa fem kineser och åtalat dem? De fem befinner sig i Kina och det är ganska otroligt att Kina kommer att utlämna dom till USA för rättegång och dom! Så dom kommer ju aldrig att avtjäna något straff i USA. Varför gör man då affär av det hela? Har dom varit extra skickliga och kommit något känsligt på spåren? Håll med om att det är komiskt när en stormakt beskyller en annan för nätspionage?

Dagens skratt – två: Jag ”roar” mig själv ibland med att svara på olika ”Instituts” enkäter. Och hur tillförlitliga dessa är blir jag ännu mer övertygad om när jag läser att Ipsos gjort en enkät om vilka partiers EU-valkampanjer som deltagarna har sett på TV. Och det visar sig att var fjärde enkätdeltagare hade sett Miljöpartiets TV-kampanj. Något färre hade sett Centerpartiets TV-kampanj. Det intressanta är att Miljöpartiet har inte sänt någon TV-kampanj – det har däremot Centerpartiet! Centerpartiet är på väg att tappa sin representant i EU-Parlamentet och löper stor risk att hamna utan representant efter valet. Alltså satsar man rejäla summor på att rädda sitt kvarvarande mandat. Centerpartiet är ett förmöget parti i stor kris. Risken är mycket stor att man i kommande Riksdagsval också åker ur Riksdagen. Centerpartiets drift allt längre åt höger på riksplanet och samtidigt allt mer åt storstäderna har satt sina spår. Lokalt finns den gamla folkförankringen kvar men centralt har den ”Stureplanscenter” som det kan buntas ihop till allt mer tagit över makten. Som exempel kan sägas att i min hemkommun Åstorp består majoriteten för tillfället av Socialdemokrater och just Centern. Här har Centern helt tagit avstånd från den totalt Moderatdominerade oppositionen. På senare tid kan vi dock tidvis märka på riksplanet att oron har blivit stor i partiets centrala ledning. Man har helt enkelt gjort allt fler kampanjer för att försöka visa att man har kvar någon landsortsförankring.

Dagens skratt – tre: Knugen har lite problem med ekonomin. Det visar sig att bröllop och jubileum kostat många extra slantar. Och det framgår när Hovet för första gången tvingas redovisa hur våra skattepengar använts. Vi kan här se att av de 83 miljonerna är nästan 49 miljoner personalkostnad. Det krävs många personer! Och det är alltså vi svenska skattebetalare som står för nästan alla slantarna. Men jag får nästan intrycket att man tycker det är synd om Hovet eftersom Bröllop och Dop och Jubileum kostar så mycket extra pengar. Det verkar nästan som om man helst hade tyckt att skattebetalarna lämnade speciella bidrag till sådant istället för att låna ihop slantarna och sedan tvingas betala tillbaka på några år. Och det är kanske ingen dålig idé? Kanske ska alla som gifter sig få ett litet bidrag från staten för firandet. Och dopet? Nä, dom får väl hushålla, betala av eller använda sig av sparat kapital som alla andra.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s