Förtroendekris

Svenska banker i topp – inte alltså: Lite då och då görs det undersökningar om hur stort förtroende vi har för olika myndigheter. Och som vanligt så ligger ”mina” myndigheter som Försäkringskassan, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen riktigt i botten. Delvis är det välförtjänt eftersom våra styrande politiker använder dessa myndigheter för att straffa de som inte lyder snällt. Fast det är kanske inte rättvist att det är myndigheten som då får skulden och inte de politiker som beslutar om regler, organisation och anslag. Men jag fick ett gott skratt när jag läste om en undersökning som Assistera gjort av Småföretagares förtroende för olika myndigheter och liknande. Och den undersökningen visar bland annat att Småföretagarna litar mer på Skatteverket än dom litar på Bankerna! Och DET säger en hel del om vad de svenska storbankerna borde fundera på ordentligt. Jag tror nämligen inte att vanligt folk tänker annorlunda på den punkten än vad småföretagare gör.

I konflikt med folkviljan: Den orättvisa straffbeskattningen av gamla, sjuka och arbetslösa är inte riktigt i enlighet med vad svenska folket egentligen tycker. En granskning som SVT gjort av svenska folkets syn på att pensionärer betalar högre skatt än den som jobbar visar att det är fler som tycker att det borde vara tvärtom än som tycker att effekten av Högeralliansens s.k. Jobbskatteavdrag är det rätta. Undersökningen visar faktiskt att hela 5% av svenskarna tycker att det är rätt att pensionärer betalar högre skatt än den som jobbar. Stödet för Högeralliansens ideologi är hög? 33% av svenskarna tycker att lön och pension ska beskattas lika. Och faktum är att en majoritet av svenskarna tycker att det borde vara tvärtom jämfört med i dag, dvs 62% av svenskarna anser att pension ska beskattas lägre än lön. Vad har då högsta ansvariga politikern att säga? Ja han verkar bli orolig. För enligt Anders Borg så är det egentligen inte meningen att pensionärer ska betala högre skatt. Han verkar försöka lura i oss att det hela egentligen bara är ett litet misstag. HA HA! Nu väntar vi bara på undersökningen om hur stort stödet är för att sjuka ska bestraffas och betala högre skatt än den som har förmånen av att kunna jobba?

Konflikter kan dyka upp överallt: Konflikten mellan Ryssland och Ukraina (en konflikt där jag inte tar ställning för någon av parterna i motsats till många andra – jag tror den konflikten bara har skyldiga) dyker upp på många sätt. Utanför Moskva har ett godståg och ett persontåg krockat varvid minst 9 personer dödats. Den officiella förklaringen är att olyckan förorsakats av att det ukrainska godstågsloket gått sönder pga bristfälligt underhåll och förorsakat olyckan med det ryska persontåget.

Skoltalibanens skuld: Medan jag satt här hemma på eftermiddagen och läste färdigt morgontidningen och precis läste en lång insändare från en lärare som beklagade sig kom min dotter hem från skolan. Hon går sista året på gymnasiet. Insändaren från läraren handlade om alla prov, främst Nationella prov, som dom har att genomföra och rätta. Hon berättade att dom har så många prov att dom inte hinner undervisa. Medan jag satt och läste kom alltså dottern hem och berättade att hon inte behövde åka till skolan de kommande två dagarna. De lärare som skulle haft lektioner för henne var fullt upptagna av Nationella prov och skulle inte hinna med lektionerna! Dagen innan läste jag en artikel i tidningen om högstadieelever som mår allt sämre. – ”Ett högre studietempo är roten till huvudvärk, sömnbesvär och tappade aptit hos högstadieeleverna i Helsingborg” inleddes artikeln med. På annat håll läste jag för någon dag sedan att Sverige har den högsta delen Nationella prov i hela Europa. Utvärdering visar att eleverna pluggar inför prov istället för att lära sig ämnet. Men Skoltalibanen Jan Björklund är nöjd med sina åtta år som ansvarig för skolan. Visserligen har de svenska resultaten rasat under tiden, men snart blir det bättre…

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s