Elakt om Moderater och Knugen

Om investeringar i infrastruktur: Medan debatten åter blossar upp om eftersatt och bristande underhåll av det svenska järnvägsnätet passar vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd på att angripa Miljöpartiet för att dom inte vill lägga kanske 45 miljarder kronor på att bygga några mil motorväg kring Stockholm, det som kallas Förbifart Stockholm. Miljöpartiet (och de flesta andra med miljöintresse) tycker att det bästa vore att investera miljarderna i kollektivtrafik så att det inte behöver köras bil istället för att investera pengarna i motorvägar för att underlätta för ännu fler bilar att komma fram.

Om kortad arbetstid: Miljöpartiet har ju stämma i Göteborg. Och det innebär att man stakar fram sin framtid. Bland de krav som man har är ett framtida mål om en arbetstidsförkortning till 35 timmar per vecka. Och det är ju rejält radikala idéer som totalt kommer att rasera det svenska välståndet. I varje fall hävdar Moderaternas ganska misslyckade partisekreterare Kent Persson att det skulle kosta 135 miljarder kronor och innebära den slutliga dödsstöten för den svenska välfärden. Ungefär så lät det när man sänkte arbetstiden till 45 timmar. Och sedan var argumenten ungefär de samma när den sänktes till nuvarande 40 timmar. Men surprise, surprise, det inträffade ingen katastrof! En sänkt arbetstid innebär att vi mår lite bättre, vi är lite effektivare under den tid vi jobbar, vi skapar fler jobb till arbetslösa, vi blir mindre sjuka och en massa andra fördelar. Det finns faktiskt till och med de som hävdar att det snarare lönar sig. Dessutom ska det påpekas att det inte är så revolutionärt som det låter. Det är många jobb där det redan i dag råder kortare arbetstid än dagens ”mall” på 40 timmar. Det finns många länder som redan i dag har en kortare arbetstid än 40 timmar. Men Kent Persson har ju inte gjort sig känd för intelligent argumentation tidigare heller.

Spännande läsning: Tydligen har man i varje fall på den borgerliga pressens ledarsidor redan gett upp valet. I dag passar därför både Svenska Dagbladet och Expressen på att försöka berätta att Regimen Fredrik Reinfeldt varit mycket bättre än vad väljarnas dom pekar på. Det är bara det att väljarna är så dumma och outbildade att dom inte verkar begripa Fredrik Reinfeldts storhet. Svenska Dagbladets Moderatmegafon Tove Lifvendahl skriver så här: – ”Sverige är på många sätt ett mer borgerligt land i dag än 2006, många av de borgerliga reformerna har blivit blocköverskridande efter hand, skriver Arvidsson. Efter två mandatperioder är allianspolitiken en del av människors vardag och utesluter en återställarpolitik på bred front.” Men nu verkar hon ha gett upp och konstaterar i korthet att hon noterar att Fredrik Reinfeldt har somnat. Och i Expressen konstaterar Anna Dahlberg att: – ”Alliansen har varit bättre än sitt rykte” och citerar som en ren tillfällighet(?) från samma bok som Tove Lifvendahl. – ”Sverige har på så vis blivit ett mer borgerligt land” konstateras. Och så är det naturligtvis. Det är alltså dags att byta och sätta stopp för den utvecklingen och börja med återställarna.

Om Knugen: Lite då och då kan man läsa intelligenta rader om vansinnet med den svenska monarkin. I Expressen kan vi läsa en krönika av Jimmy Fredriksson som berättar om hur han själv tvingats in i det kungliga fjanteriet. Och det är enklast att helt enkelt bara citera ett avsnitt: – ”Drottning Silvia var där som grädde på moset och hon kom i sällskap med några kvinnliga livvakter och landshövding Lars Bäckström. Innan hon kom fick de flera hundra specialinbjudna gästerna order att resa sig när drottningen kom och inte sätta sig förrän hon satt sig. Detta i ett land som påstår sig vara världsmästare i demokrati.” Att inte fler inser det pinsamma i fjäskeriet är helt obegripligt. Men det är inte bara här. Jag kan inte låta bli att skratta när jag läser om bekymren i Frankrike inför Drottning Elizabeths kommande besök. Hennes huvudbonaders höjd gör tydligen att ordinarie officiella bilar inte är lämpliga att transportera henne i. Hattarna får inte plats! Alltså får en annan bil plockas fram ur lagret. Att be tanten att ta av sig hatten i bilen kan naturligtvis inte komma på fråga. Sådana frågor ställer man inte till blåblodiga. Läs på svenska i Aftonbladet.

Bild

Väljarrörelserna: I dag presenterar Ekoredaktionen sin sammanställning av maj månads alla väljarundersökningar. Och här fortsätter Moderaternas nedåtgående trend. Man är nu nere i 23,2%. Men för Hela Högeralliansen så vägs detta upp av att alla tre röstboskapen har marginella ökningar. Folkpartiet 6,3%, Centern 4,5% och Kristdemokraterna 4,0% medan Sverigedemokraterna får 8,2%. Även Socialdemokraterna har en nedåtgående trend till 31,5% medan Miljöpartiet får 10,2% och Vänsterpartiet får 8,1%. Övriga partier (där Feministiskt Initiativ dominerar) får sammanlagt 4,0%. Jag blir allt mer övertygad om att regeringsfrågan efter valet kommer att avgöras av vilka partier som tar sig in i Riksdagen – alternativt åker ut. Skulle något av Moderaternas röstboskap misslyckas är det kört för Fredrik Reinfeldt även om Sverigedemokraternas måste räknas in i Moderaternas underlag. Skulle Feministiskt Initiativ även lyckas ta sig in i Riksdagen så är nog Stefan Löfven att gratulera. DÅ är han ganska säker som vinnare. Men, med de siffror som denna sammanställning ger, så är marginalerna till de Rödgröna inte så stora trots allt. 49,8% mot 46,2% för Högeralliansen inkl SD.

I dag var det mobilfria dagen. Var det någon som brydde sig? Inte vad jag kunde se! Det var lika många bilister (och cyklister och gående) som var så totalt inne i sina mobiltelefoner att dom är totalt omedvetna om den verklighet som pågår bredvid dom som vanligt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s