Trafikverkets katastrof

» Trafikverkets fiasko: En som inte kan ha det lätt i dag är Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm. Efter avslöjandena av bristerna i järnvägsunderhållet och sedan avslöjandet att man räknat fel på underhållsbehovet så visar det sig nu att man kraftigt har överskattat biltrafiken. När det nu gjorts kontrollmätningar avslöjas att trafiken har kraftigt överskattats. Mellan 50-100% har man överskattat trafiken. Det har alltså bara gått kanske hälften så mycket bilar i trafik på vägarna jämfört med vad Trafikverket tidigare uppgett. Man kan undra vilka slutsatser det dras av detta när det gäller Förbifart Stockholm? Denna enorma motorvägsinvestering som görs eftersom Trafikverkets beräkningar kräver att det byggs nya vägar! En investering som Högerstyret i Stockholm förtvivlat försöker få igång innan valet så att eventuella nya makthavare ska få svårare att stoppa projektet. Det finns kanske anledning att fundera en gång till? Det är färre bilar på vägarna än beräkningarna visar samtidigt som järnvägen behöver mer pengar än vad som uppgetts. En av mina slutsatser är att lägga ner Trafikverket och åter dela upp i en myndighet med ansvar för vägar och en annan med ansvar för järnvägar. Och ovanpå allt detta ser jag att Trafikverkets prognoser hävdar att biltrafiken kommer att fortsätta att öka. Men verkligheten är annorlunda. Biltrafiken ökar inte! I många länder har den istället börjat minska. Trafikverkets prognoser stämmer inte. Och dom stämmer inte heller när det gäller järnvägstrafiken. Där ökar trafiken mer än prognoserna.

» All Insane: Var det någon som råkade se från Högeralliansens s.k. valkickoff på tisdagen? Har ni sett något löjligare? Om man kastar om bokstäverna i ”Alliansen” så får man istället ”All Insane”! Dansuppvisningen från jippot var verkligen pinsam. Jag undrar vem det är som tänker ut alla pinsamma uppvisningar. Hoppa så att det märks och nu dansuppvisning. Har dom ingen PR-konsult som kan komma på något mindre pinsamt. Fast dom kom visst med ett politiskt löfte också (ett s.k. Slagord) som gick ut på att år 2020 ska 5 miljoner svenskar vara sysselsatta. När Konjunkturinstitutet nyligen gjorde en prognos på hur många som kommer att vara sysselsatta år 2020 med nuvarande utveckling så var det visst 4.970.000. Dvs vad Högeralliansen lovar är att föra en politik så att varje år så sysselsätts ytterligare 5.000 svenskar. Dvs man lovar att förbättra sysselsättningen med en promille. Men det är ju snällt att man lovar att inte försämra sysselsättningen i varje fall. Fortsätt att dansa ni, ni dansar i varje fall över sommaren… Läs vad branschfolket tycker om jippot. – ”Märkligast: Hur gympassledaren på scen hånar oss journalister för att vara tråkiga o inte klappa åt alliansen.” Fast på DN:s lista över de 5 knäppaste finns faktiskt inte ”Hoppa så det hörs” med. Underligt!

» Dagens lästips: Läs den här krönikan i Dagens Handel med rubriken: – ”Dagens sms-anställningar ger eko från Fattig-Sverige”. Läs och begrunda!

» Ekonomin under kontroll: Slutligen ser jag att poliserna i Helsingborg får hålla sig under sommaren. Dom kommer inte att ha tillgång till någon toalett under sommaren. Pengarna räcker inte till att anställa en städerska under perioden, så det är bara att knipa igen. Jag skulle vilja föreslå att man gör på samma sätt på Finansdepartementet i Stockholm. Anders Borg och dom andra räknenissarna kan hålla sig istället under sommaren.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s