Sommarfunderingar

Ta avstånd från rasismen» Om människosyn: En av de vidriga dyngspridarna som är nära knuten till Sverigedemokraterna är Avpixlat. Och det är efter modigt övervägande som jag valt att länka till gödselhögen. Vilket egentligen är en förolämpning mot gödselhögar som egentligen fyllde en viktig funktion – i motsats till Avpixlat. Jag blev ”tipsad” om att läsa en krönika som i början av året skrevs av Avpixlats nuvarande chefredaktör och ansvarige utgivare Mats Dagerlind. Det hela skildrar den islamofobi som präglar dessa grupper. I den nazistiska världen kommer allt ont från judarna (och zigenare). I dessa gruppers värld kommer allt ont från muslimer och islam. Istället för att inse att bland muslimer, judar, kristna, hinduer, svenskar, tyskar, ryssar och japaner finns det goda människor och onda människor. Det finns humana människoälskare och det finns knäppgökar och extremister, Men ingen religion, inget folk, ingen ras osv är i sin grund ond. Men det vill inte dessa rasister se. I deras värld måste det finnas en syndabock, och i kretsen kring Sverigedemokraterna är det Islam som står för detta onda. Jag träffar i mitt jobb varje arbetsdag både muslimer och kristna och dom är precis likadana. Det finns bra och det finns dåliga människor överallt. Det går inte som Sverigedemokraterna att utse en syndabock till allt ont. Läs även vad Inte Rasist, men… har att säga. Och vänd sedan dessa grupper ryggen.

» Om att tjäna slantar på arbetslösheten: I Dagens ETC läser vi om företaget Jobbfabriken som är specialiserade på att ”sysselsätta” arbetslösa i FAS 3. Under åren 2009-2012, dvs på fyra år, har företaget omsatt totalt 107,5 miljoner kronor. På att få betalt av oss skattebetalare via Arbetsförmedlingen för att ständigt sysselsätta 600 arbetslösa med uppgifter som inte får vara ”riktiga jobb”. På dom 107,5 miljonerna har ägaren Ivan Daza personligen plockat ut 5,4 miljoner i lön och ytterligare 5,9 miljoner i aktieutdelning. Totalt 11,3 miljoner kronor. Alltså mer än 10% av pengarna. Dessutom har det satts av närmare 4 miljoner till Ivans pension. Det är lönsamt med arbetslöshet och FAS 3. Alltså inte för den arbetslöse, som får leva på svältersättning för att syssla med terapiverksamhet som inte leder till något. Men det är lönsamt för den som tar hand om slantarna. Det är samma goda lönsamhet för de andra bolagen som sysslar med liknande verksamhet. Av de som är ”sysselsatta” i FAS 3 jobbar 30% inom offentlig verksamhet, 30% inom icke-vinstdrivande verksamhet som föreningar. Men 40% jobbar i privata företag som tjänar slantar på att sysselsätta arbetslösa. 2011 beslutade oppositionen genom en majoritet i Riksdagen att det inte fick anvisas fler till FAS 3. Sedan dess har dock antalet ändå fortsatt att ökas av Regeringen.

» Svenskarna fortfarande intelligenta: Enligt SCB:s undersökning säger fortfarande en mycket stor majoritet Nej till Euron. Enligt undersökningen skulle 77% röstat Nej om en folkomröstning hade hållits i dag. Endast 13% skulle röstat Ja. Och det får ju egentligen sägas vara en stor framgång för Folkpartiet och Jan Björklund eftersom detta är mer än dubbelt så många som Folkpartiets stöd. Och Folkpartiet är väl ganska ensamma om att argumentera för en svensk anslutning till Euron. Och det betyder att det finns fler än folkpartister som stödjer ett avskaffande av den svenska självständiga finanspolitiken. Jobba på Jan, det kan kanske komma upp i 15% om du sliter ordentligt med frågan. Samma undersökning visar att nästan varannan svensk nu har accepterat det svenska medlemskapet i EU. 48% tycker att medlemskapet är acceptabelt, eller hur nu frågan egentligen ställts.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s