Vad väljarna tycker

» Högersossarnas mardröm: Stefan Löfven och de andra högersossarna har fått ett otrevligt besked. Enligt Aftonbladets undersökning Sverige Tycker så går Högersossarnas planer på att vända sig mot Mitten efter en eventuell valvinst stick i stäv mot vad deras egna väljare tycker. Enligt Aftonbladets väljarundersökning anser 70% av Sossesympatisörerna att Stefan Löfven ska bjuda in Miljöpartister till en ny Regering. Och det passar väl med Högersossarnas planer. Men, 58% vill bjuda in Vänsterpartiet vilket väl knappast stämmer överens med Stefan Löfvens planer. 23% vill bjuda in Feministiskt Initiativ till en Sosseledd regering. Bara 10% vill bjuda in Folkpartiet, 6% Centern, 4% Moderaterna och Sverigedemokraterna och 2% Kristdemokraterna. Tydligt är också att kvinnliga väljare i ännu högre grad vill bjuda in Mp + V + FI medan manliga väljare i större utsträckning väljer att vända sig mot Mitten och Höger. Det ska dock poängteras att även bland männen ligger MP + V + FI bättre till än de gamla Högerallianspartierna. Även Sveriges Radio har gjort en liknande undersökning, som visar på ungefär samma resultat. Det är helt klart att den Socialdemokratiska partiledningen går i otakt med sina väljare. Dessa vill ha ett samarbete med partier som sparkar från vänster och vill förändra istället för partier till Höger som helst vill bevara dagens klassamhälle. Tyvärr tror jag att Stefan Löfven och de andra Högersossarna struntar i detta och är mest besvärade över att väljarna är dumma och inte håller med dom!

Region Skåne» Den Skånska sjukvården i kris: Femklöverstyrda Region Skåne har problem med sin sjukvård. Jag läser i Helsingborgs Dagblad att Skånevård Sund (Sjukhusen i Helsingborg, Ängelholm och Landskrona) har problem med pengarna. Trots att man fått extra anslag räcker inte pengarna, det saknas flera hundra miljoner. Och det blir därför fortsatta nedläggningar av vård, sammanslagning av kliniker, minskning av personal och slopade sängplatser. Den omorganiserade (i praktiken centraliserade) vårdorganisationen som genomfördes av Sjukvårdsdirektören istället för av Politikerna har inte gett de rationaliseringsvinster som det var meningen. Däremot har sättet som organisationsförändringen genomfördes på fått mycket stark kritik från Kammarrätten som helt enkelt förklarade organisationen för olaglig. Men femklövern (M + Fp + C + Kd + Mp) tyckte det var en god idé att slippa ta ansvar.

» Rasisterna slår till: I går höll det nazistiska och rasistiska Svenskarnas parti ett möte utanför Almedalen på Gotland. En dryg handfull medlemmar slöt upp och lyssnade på partiledaren Stefan Jacobssons ordbajseri. Mångdubbelt fler visade sin avsky för de sjuka ideal som nazisterna står för. Och initiativet att låta kyrkklockorna ljuda som varning för Allmän fara är en god idé från kyrkan. Men den lilla gruppen rasister tog tillbaka initiativet. När den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Arhe Hamednaca kom till Visby och frågade efter vägen möttes han istället av skrik: – ”Jävla neger. Åk hem! Vad gör du här”. Svenskarnas Parti är inget annat än en dunkel samling hel- eller halvnazister. Aftonbladet avslöjade i går att 19 av partiets 48 riksdagskandidater (dvs en stor del av partiets medlemmar) är dömda för olika brott.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s