Dagens bedragare del 5

Ur det senaste dygnets mejlskörd har jag valt följande patetiska lilla varningsmejl. Som vanligt är svenskan inte helt perfekt så den som skapat det hela är antingen en slarver eller också är det ”Google-översatt”. Fast dom översättningarna brukar vara ännu mer komiska.

Gällande ditt Swedbank kreditkort * – 1195216401
Swedbank Internetbanken [progress@ditt.com]

Kära kund,

Ditt kreditkort har spärrats då ett fel upptäcktes i din faktureringsinformation. Anledningen till felet är osäkert men för säkerheten har vi tillfälligt blockerat ditt kreditkort. Du behöver uppdatera din information om för att fortsätta använda ditt kort.

Vad ska jag göra?

För att lyfta spärren (begränsningen):

* Klicka här och följ stegen på skärmen.

NOTERA:
Om detta inte åtgärdas inom 72 timmar måste vi permanent spärra ditt Kreditkort då det kan användas bedrägligt. Syftet med denna bekräftelse är att säkerställa att ditt kreditkortskonto inte använts bedrägligt.

Det ska i sedvanlig ordning påpekas att jag inte har något Swedbank-kort alls. Men risken finns ju att någon mindre lyckligt lottad går på bluffen. Jag tycker att alla nu borde ha hört om alla bedrägeriförsök och inte går på bluffen. Men eftersom företeelsen fortsätter så verkar det ju fungera. Tyvärr!

Lämna en kommentar

Under Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s