Pengarna styr

Det visar sig att Moderaterna hittat 23 nya miljoner att spendera på årets valkampanj. Sedan vi nyligen, trots Moderaternas passiva motstånd, fick nya lagregler om offentliggörande av partiernas finansiering så hade Moderaterna plötsligt dåligt med slantar att spendera. Men, som sagt, nu har man hittat 23 miljoner. Fast Aftonbladets Anders Lindberg litar inte riktigt på var pengarna kommer från. Å andra sidan så behöver inte Moderaterna och de andra Högerallianspartierna så mycket pengar. Det finns andra som bedriver kampanjer åt dom. Just nu slänger t.ex. de svenska krog- och restaurangföretagen via sin branschorganisation Visita (under ledning av Maud Olofsson…) ut många sköna miljoner på kampanjen Dubbelstöten för att få behålla de skattesubventioner som krog- och restaurangnäringen har fått genom sänkt krogmoms och sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar. Dom bidragen betyder mycket för näringens vinster, så det är väl värt alla miljonerna att få behålla dom. Fast alla miljarder som subventionerna har kostat har kanske inte betytt så mycket för nya jobb. Beräkningarna om hur utfallet varit spretar lite. Men lite förenklat verkar varje nytt jobb ha kostat oss andra skattebetalare någon miljon. Det kan mycket väl vara värt 1 miljon att en arbetslös ungdom får en vettig försörjning. Men om vi nu ska subventionera jobben med dyra slantar så tycker jag trots allt att det är bättre att man då jobbar inom t.ex. vård, skola, omsorg, kommun osv än att det blir lite mer jobb på krogen. Men som sagt, det är alltid bra att veta vilket knä olika partier sitter. För det är många organisationer som vill påverka oss. Företagare, Fackliga, Miljö för att bara nämna några. Det är inte fel, men det ska ske öppet och ärligt.

1 kommentar

Under Moderaterna

Ett svar till “Pengarna styr

  1. Tarmo Lindholm

    Det kanske inte är så svårt att skrapa ihop 23 miljoner för Reinfeldt i Partistöd ,när man har så intima Moderatkompisar ( som ett av de många ) t.e.x Attendo schefen Henrik Borelius (som länge varit regeringens rådgivare i välfärdsfrågor) …!
    Henrik Borelius kanske har ett och annat att tacka Reinfeldt Regeringen, för sin framgång som Vårdgivare i den privata Äldrevården..!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s