Bedragare del 99

I dag tänkte jag ta ett exempel på alla dessa herrar i Mellanöstern som söker jobb. I dag är det Muhammad Ali i Dubai som tror att han är den perfekta mannen för mitt företag. Själv är jag dock tveksam.

Dear Respectful Manager:

Good Day

With this letter and resume, I would like to extend my interest in a position that fully utilizes my professional skills and personal abilities.
I am conscientious in my personal and professional life. I take pride in my work, and myself and derive considerable satisfaction from doing an assignment well. I cope well with high-stress situations and can manage a variety of projects simultaneously. My specific proficiencies include Finance and Accounts. I am seeking a position that offers challenge, responsibility and opportunity.
I believe my background provides the skills you require for this position. I would welcome the opportunity for a personal interview to further discuss my qualifications.

SpamVery truly yours,
Muhammad Ali
Cell # 971-56-3370517
Fax (Dubai) 971-4-3437546
E-Mail: muh_786@hotmail.com
Enclosure: Resume

Unsubscribe me from this list

Och så finns det en Word-bilaga som heter Muhammad Ali.doc som jag av någon helt oförklarlig anledning inte har öppnat för att kontrollera! Jag är faktiskt lite undrande till vem eller vad det är som luras. Är detta seriösa jobbsökande som lurats att köpa en massa värdelösa adresser att skicka jobbsökarmejl till? Eller är det jag som ska bli bedragen om jag på något sätt hör av mig till Muhammad Ali? Eller innehåller bilagan mindre önskat innehåll? Ja, jag vet faktiskt inte var bedrägeriet ligger. En intressant notering är att jag kan ”unsubscribe” från listan! Vilken lista? Har jag hamnat på någon lista som Arbetsförmedlingen i Dubai har?

Lämna en kommentar

Under Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s