Bedragare del 106

Dagens exempel hittar vi inom kategorin ”jag har en massa pengar som jag vill sätta in på ditt konto”. Denna gången är det dottern till en kakao-handlare i Elfenbenskusten som tydligen nu vill föra ut pengarna. Fast det framgå inte riktigt varför hon inte kan föra ut dom på vanligt sätt utan måste gå via mig.

Från Fröken Esther Desmond.

Hej Kära,
KakaoHoppas detta mail möter dig väl, vänligen tillåta mig att presentera mig själv för er, jag är fröken Esther Desmond Dottern av den sena Mr och Mrs Michael Desmond från Elfenbenskusten. Som var en berömd kakao köpman baserad här i Abidjan den ekonomiska huvudstaden i Elfenbenskusten (Elfenbenskusten). Jag söker för din hjälp för att hjälpa mig att överföra summan av $ (7.500, 000.00USD) som jag ärvt från min sena far till ditt bankkonto.

Jag är villig att erbjuda dig 20% av det totala fond som ett sätt att ersättning efter överföringen för din tid och ansträngning. Alla nödvändiga dokument om denna fond är intakta. För mer information om denna fond och jag kommer lika skicka mina bilder så att du kommer att se och veta vem jag är.

Watling för ditt samarbete.
Tack och må Gud välsigna
Högaktningsfullt.
Esther Desmond.

Vi kanske ska påpeka att ivorianerna vill att landet på alla språk kallas ”Côte d’Ivoire”, men det har vi svenskar struntat i. Jag kommer också att strunta i att kontakta Esther Desmond (m_dikko40@yahoo.co.jp), vars e-postadress tydligen är i Japan. Jag tror att jag struntar i det hela, Esther får fixa sina slantar på annat sätt. Annars är ju översättningen relativt bra, även om det finns en del frågetecken på några ställen. Det kan inte ha varit en auktoriserad eller professionell översättare som gjort jobbet.

Lämna en kommentar

Under Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s