Senaste inbördeskrigsnytt

Make love Not WarNya inblickar i partiernas interna stridigheter. Jimmie Åkesson berättar i en intervju i Expressen: – ”Funnits intressen att destabilisera partiet” apropå vad som hänt inom partiet under hans sjukskrivning. Fast jag vill inte påstå att ”stridigheterna” är något som dykt upp under hans frånvaro. Att säga att han återvänder till ett parti fullt av stridigheter är kanske korrekt. Men dom har inte uppkommit under hans frånvaro. Dom finns där sedan partiet skapades. Det handlar helt enkelt om olika syn på hur rumsrena man måste vara. Grundideologin är ungefär den samma. Men Jimmie Åkesson försöker göra partiet rumsrent genom att sudda ut de värsta övertrampen. Men det är en omöjlig uppgift eftersom det är inbyggt i partiets ideologi. Nu senast exemplifierat av alla de avslöjanden som Expressen gjort av hur Sverigedemokrater uttrycker sig på nätet när dom tror att dom är anonyma. Det är en så sjuk syn på våra medmänniskor att jag blir sjuk av att läsa och höra. Ska Sverigedemokraterna rensa ut allt detta drägg blir det ju inget kvar. Men det är ju synd om stackars Jimmie. Jag tror att han ska, för sin egen hälsas skull, lägga den politiska karriären på hyllan.

Men det är inte bara på den högra planhalvan som det råder inbördes gräl. I går såg jag när jag kom hem från jobbet på kvällen delar av en debatt i SVT:s Aktuellt mellan sossarna Göran Greider och Widar Andersson om de danska socialdemokraternas flirtande med de främlingsfientliga krafterna i Danmark. Hur man som svensk socialdemokrat (som Widar Andersson) kan försvara denna kampanj är helt obegripligt. Men det är inte första gången som jag förundrat mig över högersossen Widar Anderssons syn på världen.

1 kommentar

Under Sverigedemokraterna

Ett svar till “Senaste inbördeskrigsnytt

  1. kao

    På 70-talet var Vidar Andersson en glödande vänstermänniska och var med och hjälpte till att bygga upp ungdomsmissbrukarkollektivet Hassela i Norrland. Jag arbetade vid den tiden på ett motivationshem i Sthlm och hälften av våra unga hamnade på just Hassela. Men ju mer ‘makt’ V.A har fått – och ju mer pengar han tjänat, desto längre ut till höger har denna praktsosse glidit.

    Göran Greider har däremot kvar sina ideal. Han är en underbar person.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s