Sven Tycker blir myndig

I dag fyller Sven Tycker 18 år. Det var alltså den 4 april 1997 som det första tyckeriet på Sven Tycker publicerades, nu är alltså hela projektet myndigt. Det första tyckeriet är faktiskt något som fortfarande har aktualitet. Så här skrev jag den 4 april 1997:

Grattis Sven Tycker”Jag är en stolt skåning. Men ibland blir man mindre stolt och vill helst glömma sitt ursprung. Ett sådant tillfälle är i dagarna när ett antal skånska töntpolitiker träffats för att skapa en gemensam plattform inför kommande Skåneval. Det är Skånepartister, Centrumdemokrater, Framstegspartister och andra lustigkurrar som träffats. Gemensam nämnare är fri sprit och invandrarfientlighet. Som sagt, ibland skäms man för att vara skåning. Fast det är bara ibland, oftast är jag stolt skauning.”

Denna företeelse är ju tyvärr något som så småningom har utvecklats till dagens Sverigedemokrater. En av de politiker som deltog i det här mötet kommer ifrån mitt eget Åstorp och han sitter i dag i Sveriges Riksdag för just Sverigedemokraterna som deras ålderman. Det är inte med någon stolthet jag kan konstatera att ännu tidigare än denna händelse var denna Tony Wiklander och er bloggare aktiva medlemmar i samma socialdemokratiska förening.

Vad var det som fick mig att börja blogga? Egentligen var huvudorsaken att jag vill lära mig att html-koda. Lära mig hur man gjorde en hemsida på Internet. Och så hade jag hört talas om något som kallades ”Dagbok på nätet”. Så blev SVEN TYCKER skapat! Jag har ärvt ett politiskt intresse av min mamma Alice som sedan jag var barn varit aktiv i kommunpolitiken. Ett engagemang hon fortfarande, trots sina 94 år, hon har kvar. Hon i sin tur har ärvt av min morfar Alix som var fackligt aktiv. Nu har jag alltså i 18 år haft stort nöje i att säga vad jag tycker om olika saker. Både stort och smått. I början var det ganska kortfattat, och det var inte heller dagligt i början. Men sedan dess har det vuxit och kanske till och med blivit lite för mastigt ibland. Hur som helst hoppas jag att i varje fall några av ni som läser det hela också har haft nöje. Själv tycker jag att det är kul i varje fall.

Grattis Sven Tycker

1 kommentar

Under Sven Tycker

Ett svar till “Sven Tycker blir myndig

  1. Heja och grattis på födelsedagen! 18 år – respekt! Jag är väl i förskoleåldern, jämfört med dig. Jag har kört #blogg100 ett par år, tills jag insåg att det krockar med vårbruket, så i år hoppade jag över det. Jag tycker att det vore vettigt att starta tidigare (typ 15 januari) och nöja sig med 50 dagar. Det räcker bra för att träna bloggmusklerna. Oj, nu förväntas min fortsatta närvaro i påskfirandet. Trevlig fortsättning på påskafton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s