Om människosyn

De nya sanna ModeraternaI Helsingborg har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet föreslagit att familjer som har Försörjningsstöd årligen ska få 200 kronor extra per barn i bidrag för att kunna köpa gåvor i samband med t.ex. födelsedagar eller jul. Med tanke på det låga beloppet ett ganska symboliskt bidrag som knappast kan påverka kommunens ekonomi. Men den styrande Blågröna majoriteten gör tummen ner. Och det är det inget att säga om. Politiker måste alltid prioritera. Men argumentationen från det moderata kommunalrådet Anna Jähnke får mig att fundera över människosynen. Det finns ju andra än de som har Försörjningsstöd som också har problem att få ekonomin att gå ihop menar hon: – ”De skulle inte få några extrapengar. Det vore väldigt orättvist”. För att inte tala om: – ”Det är ingen garanti att detta skulle gå till barnen, det är en viktig aspekt. Det ska inte finnas någon tvekan om att hjälpen kommer i rätt händer”. I den moderata världen är det ju naturligtvis så att den som får socialbidrag inte är riktigt lika klipsk som andra, så dom köper naturligtvis hellre en massa onyttigt än julklapp till barnen! – ”I vissa fall skulle nog föräldrar använda pengarna på annat sätt” kommenterar hon med. Det är bättre med välgörenhet: – ”Det finns flera frivilliga organisationer som i jultider samlar in och förmedlar klappar till behövande barn”. Ungefär en tredjedel av landets kommuner har olika system för att ge en extra slant i samband med högtider osv. Anna Jähnke uppträder som en äkta moderat – människosynen präglas av en nedlåtande syn på andra mindre bemedlade. Låt dom vara utlämnade till välgörenhet!

1 kommentar

Under Moderaterna

Ett svar till “Om människosyn

 1. kao

  Pengarna är naturligtvis välkomna i en fattig eller lågavlönad familj, men sånt begriper inte en moderat. De har en barriär i sitt tänk mot allt som har med, som de själva anser, ett socialt ansvar att göra.

  Att de själva fått t.ex skattelättnader och slopad arvsskatt ser de däremot som en självklarhet. Samt att redan ekonomiskt besuttna grevar och baroner får SKYHÖGA JORDBRUKSBIDRAG till sina gårdar. Ibland bara för att hålla landskapet öppet. Vilket grannens kor skulle kunna göra utan att det kostade ett öre. Tvärtom!

  Vad säger att en ensamstående lågavlönad ens kunde köpa några julklappar för de där välbehövliga 200 kronorna? Dessa nålpengar går nog till mat och kläder.

  Högern vill att vi har mer av välgörenhet och mindre av bidrag. Självklart! Då kan de själva styra vad, hur mycket och till vilka de ger sina samvetspengar. Men de kan också sluta betala när de har lust.

  Välstånd är däremot en självklarhet i ett land som Sverige. Då behöver folk inte bocka och buga för att nå en skälig levnadsnivå. Man har ju själva betalt det genom skatten!

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s