Bedragare del 155

Jag fick i dagarna ett mejl som berättade att jag skulle få skatteåterbäring med 6.120 kronor. Och dom pengarna kan jag verkligen behöva. I dagarna gör jag nämligen en förhandsinbetalning på 12.000 till Skatteverket så att min kommande restskatt ska bli lite mindre.

SkatteverketSkatteaterbäring för ar 2014 Skattebetalare id: 388hfuj93
Efter de senaste arliga beräkningarna av din skattemässiga verksamhet har vi bestämt oss för att du är berättigad att erhalla en skatteaterbäring pa: 6120,00 SEK

Var vänlig och skicka in begäran om skatteaterbäring. Det kommer att ta oss 3-4 dagar att bearbeta den. Klicka här för att fa atkomst till formuläret för din skatteaterbäring.

————————————————————————————————–
Följ länken och fyll i formuläret och skicka in det innan den 25 04 2015 för att vara säker pa att din aterbäring kommer att bearbetas sa snart som möjligt.
————————————————————————————————–
Svara inte pa det här meddelandet. Kontakta oss inte direkt da detta ärende i huvudsak behandlas av online-systemet.

Det känns alltså lite skumt att få veta, på ett illa stavat mejl, att jag istället ska få pengar tillbaka. Ett annat par mystiska fenomen är att länken leder till något som heter ”huddlestonecrane.us”, en sida som man varnas för skadligt innehåll om man försöker besöka den. Dessutom finns det en bild på Skatteverkets emblem i mejlet, en bild som har som ”bildtext” eller hänvisning till Western Union? Får du skiten, släng den!

Lämna en kommentar

Under Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s