Idrottshjältar som föredömen

Jag vet inte om jag ska säga att jag är förvånad, eller om jag ska säga att det förvånar mig inte? Hur som helst så är faktiskt mitt förtroende för idrottsstjärnor inte det största. Det brittiska fotbollslaget Leicester i Premier League är tydligen på träningsläger i Thailand. Men, tydligen har några Leicesterspelare fått åka hem igen i förväg. Tre av spelarna har på en video avslöjats hur dom förolämpar några ”glädjeflickor” under en ”sexorgie” på en nattklubb. Det gick tydligen lite för långt… Fast det verkar inte vara så allvarligt att dom överhuvudtaget nyttjat prostituerade? Hur som helst är detta inte första gången brittiska PL-spelare är inblandade i sexskandaler. Det är bara några månader sedan en spelare i Manchester United tjuvfilmades när han ”roade” sig med en flicka inne på en toalett. Men britter är inte ensamma. Det är bara en vecka sedan det avslöjades hur spelare i Sri Lankas kvinnolandslag i cricket tvingats utföra sexuella tjänster åt ledare för att få behålla sina platser i landslaget. Idrott fostrar – heter det! Det är möjligt, men om det fostrar positivt kan man verkligen fundera. Idrottare är uppenbarligen inga förebilder i varje fall.

1 kommentar

Under Idrottsstjärnor

Ett svar till “Idrottshjältar som föredömen

 1. kao

  Kvinnor har förolämpats och utnyttjats i alla tider – och eländet ser aldrig ut att ta slut. Tvärtom så blir det bara värre och värre nu, i egoismens tidevarv.
  ———-
  Fattar inte varför just idrottsstjärnor ska ha såna enorma fördelar ekonomiskt som de har. I miljonklassen.

  Det är en industri av gubbar som sitter och bollar med miljarder och med ständiga skandaler. Men pressen gillar ju det, förstås och de tjänar ju multum på detta.

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s