Stackars chefer

Ta lunchSvenska Dagbladet berättar att tidningen Chef kommit fram till att de svenska cheferna inte tar tillräckligt långa lunchraster. I den undersökning som tidningen gjort bland cheferna så tar en majoritet av cheferna ”bara” i snitt 20-40 minuters lunch. Det är bara 16% som tar längre lunch, 40-60 minuter, och knappt någon som tar längre än en timmes lunch. Man konstaterar i artikeln att det är nyttigt att varva ner ordentligt och ta en riktig paus. Alltså en rejäl lunchrast. Och, jag håller med! Under de perioder då jag kunnat styra över min egen lunchrasts längd genom t.ex. flexibel arbetstid så har jag, när jag kunnat, gått/cyklat hem och ätit. Då blir det kanske en timmes paus. Har inte detta varit möjligt, för att jag jobbat på annan ort, så har jag gått ut och tagit en promenad. Men, genom att helt koppla bort arbetet under en period har jag kunnat återvända till jobbet med en ny fräsch hjärna (så fräsch som min hjärna nu kan bli). Alltså har tidningen helt rätt! Det är nyttigt att ta en rejäl lunchrast. Men hur har de flesta som jobbar det? Det är väl en halvtimme som gäller – punkt slut. Våra svenska chefer ska kanske inte klaga utan istället tänka på andra. Dom är inte sämre lottade än alla dom andra, som dom är chefer över. Men, dom ska kanske ha detta i åtanke när dom organiserar jobbet på sin arbetsplats! Längre lunchrast – både för chefen och resten av personalen!

Lämna en kommentar

Under Lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s