Sverigedumokraternas fortsatta klavertramp

Sverigedemokraternas dumheter på Östermalmstorgs tunnelbanestation fortsätter att engagera. Om något, så bevisar ju reklamkampanjen att Sverigedemokraterna inte är ett seriöst politiskt parti. Jag börjar bli allt mer övertygad om att partiet kommer att bli ännu ett exempel på ”upp som en sol, ner som en pannkaka”. Det går inte lika fort som det gick med Ny Demokrati. Men jag kan inte tänka mig något annat än svenska folket en dag ska inse vad det är för vidriga drumlar som styr det här partiet. Men, som sagt. Reklambudskapet på Östermalmstorg har engagerat många.

SverigedemokraternaNågra valde att ta lagen i egna händer, något som jag inte sympatiserar med. Men, däremot har jag förståelse för hur man tänker. Hur som helst var det en grupp som i går på kvällen rev ner skiten. Och dom har nu åtal att vänta för vandalisering. Som jag förstår var detta något som reklambyrån Clear Channel hade räknat med. Dom hade nämligen skrivit in i avtalet att dom inte står för ersättning om materialet blir förstört. Det får Sverigedemokraterna själva stå för. Dom har ju dock uppnått syftet, så jag tror inte att det hela kommer upp på nytt. Istället kommer troligtvis Sverigedemokraterna att spela martyrer och försöka få oss att tycka synd om dom. Glädjande är att de fredliga protesterna mot den lögnaktiga kampanjen har blivit utbredda.

Den skotska tidningen The Scotsman har också uppmärksammat SD:s annonskampanj, och dom noterar att det är fullt med stavfel, grammatikfel och andra språkfel i texten. Risken är kanske att brittiska turister som läser SD:s grodor mer skrattar än imponeras av Sverigedemokraterna. The Scotsman påpekar också att SD krävt språktest för invandrare. Men det har väl egentligen ingen betydelse eftersom det ju inte var på svenska utan på ett främmande språk (engelska) man skrev sina dumheter. Och ingen SD:are skulle väl komma på tanken att flytta till ett annat land. Tänk om han inte hade blivit välkomnad och det hade gjorts språktest…

Sedan finns det förstås de som kritiserar hela kampanjen på sakliga grunder. Det finns t.ex. de som påminner om att SD:s kampanj mot romska tiggare starkt påminner om de tyska nazisternas kampanj mot samma romska tiggare på 30-talet.
Säg Nej till Sverigedemokraterna– ”Stoppa tiggarplågan”
– ”stoppa det organiserade tiggeriet”
– ”yrkestiggarna är en plåga”
– ”tiggare ägde 50.000 mark”
Detta är alltså ”slagord” från tyska nazister på 30-talet. Då som nu handlade det om romska tiggare som upplevdes som det stora samhällsproblemet. I Tyskland slutade det med koncentrationsläger och massmord. Inte bara på judar utan alltså också på romer. Något som vi ofta verkar glömma bort.
Tiggeriet är ett problem. Men, problemet är inte att vi har romska tiggare. Problemet är att vi har en värld där människor lever i sådan misär att man väljer att förnedra sig och tigga som ett mindre vidrigt liv än att bo kvar i misär utan jobb, inkomst, skola och så vidare. Jag upplever mobiltelefonsäljare, Jehovas Vittnen, Greenpeace eller allt vad det är för folk som överfaller mig på gatan som ett mycket mer irriterande fenomen än en försynt tiggare som sitter på marken utanför en affär och säger ”Hej”. Däremot skäms jag när jag ser att människor väljer den förnedringen.

Hos Tillsammansskapet hittar jag följande mycket talande text.

Sorry about the mess here in Sweden.
We have a serious problem with the
Sweden Democrats.
They profit from people’s desperation and get
their money from begging.
They won’t do whats needed.
But we will!
And we’re growing at record speed.
We are Tillsammansskapet and
we promise real change.
Welcome to e better Sweden!

Sverigedemokraternas rötterTyvärr biter ju inte sanning och verklighet när man ska argumentera med Sverigedemokraterna. I dag finns det ca 4.000 romska tiggare i Sverige, vilket naturligtvis är 4.000 för många. Men, att tro att man löser problemet med att romer diskrimineras och att romer lever i fattigdom genom att förbjuda tiggeri är verkligen naivt. Och att använda lögner i sin argumentation påminner, som jag skriver om här ovan, de tyska nazisternas kampanjer på 30-talet. Visst finns det organiserat tiggeri, men den vanligaste organisationen är man internt delar upp var man ska sitta och tigga. De fakta som Sverigedemokraterna hänvisar till är helt enkelt lögner. Och, rent praktiskt? Hur ska man utforma ett förbud mot att tigga? Vilken sorts tiggeri ska förbjudas? Ska Lutherhjälpens insamlingsbössor förbjudas? Ska gatumusikanter förbjudas? Ska försäljning av gatutidningar som Faktum förbjudas? Ska man kunna söka polistillstånd för att samla in pengar? Vilka ska då kunna få detta tillstånd? Hur har ni tänkt utforma ett förbud? Eller ni har helt enkelt inte tänkt utan bara instinktivt låtit era rasistiska innersta tankar fått utforma era ogenomtänkta krav?

Lämna en kommentar

Under Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s