Det meningslösa våldet

Skapa fred iställetAttacken mot det romska tältlägret i Göteborg får mig att fundera över det meningslösa våld som existerar – överallt. Det finns inte en grupp som är skyldig till våld. Och i många konflikter finns det också flera som är skyldiga till att det uppstår våld. I dag vet vi inte vem eller vilka som är skyldiga till attacken i Göteborg. Läste man kommentarer och inlägg från den Sverigedemokratiska svansen så var dom redan en timme efter händelsen övertygade om att det var antingen påhittat, en grill som tänt eld eller en intern uppgörelse. Det vet man ju hur zigenare är! Ty enligt dessa grupper existerar det inget annat våld än det våld som utövas av ”invandrare”. Jag såg någon som i sin kommentar konstaterade att mer än 98% av all brottslighet i Sverige står just invandrare, flyktingar och andra främlingar för. För att få ihop den siffran får man nog gå många generationer tillbaka, för då är vi nästan alla ättlingar till invandrare. Men, i dag vet vi alltså inte vem som bär skulden.

Fred och Kärlek till er allaMen det ska handla om allt våld. Bara de senaste dagarna har vi nåtts av rapporter från alla möjliga håll i världen om helt meningslöst våld. Från USA rapporteras om en man som i går på kvällen sköt ihjäl fem barn och tre vuxna i en lägenhet i Texas. Ju större tillgång du har till dödliga vapen, desto större är risken att du också använder dessa. Det kan gälla alla skjutvapen som översvämmar USA pga liberala lagar. Men, det kan också gälla illegala handgranater och skjutvapen som översvämmar Europa (inklusive Sverige) från överfulla mer eller mindre övergivna lager på Balkan efter krigen i forna Jugoslavien. Vi läser om nya bomber i Afghanistan. Ett område som är översvämmat av dödliga vapen som stormakter försett olika grupper med för att bekämpa andra grupper. Vi hör om att beväpnade män skjutit ihjäl minst tio civila i Mali. Vi kunde också läsa i dagarna att ännu en man dött efter den mordbrand som skedde i Israel nyligen då medlemmar i extrema ortodoxa judiska grupper anfallit palestinska hem. Allt våld utfört av extrema grupper som tror att just deras religion har gett dom en rätt att ge sig på andra.

Inne på ämnet rasister och högerextremister och andra extremister så läser jag att den norska fotografen Espen Winther är förbannad på alla rasister och andra inom den Sverigedemokratiska svansen som stjäl hans vikingabilder och använder dom för sina syften. Han, och dom han fotograferar, har ingen som helst förståelse eller sympati för rasister. Men sån’t struntar SD-svansen i.

Lämna en kommentar

Under Våld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s