En tråkig minnesdag

Älska din nästaI dag är det den 11 september. Ett datum som etsat sig in i de flestas minne. Det är i dag 14 år sedan det kanske mest exceptionella terrordådet någonsin genomfördes i USA och omkring 3.000 personer dog när bland annat två kapade flygplan styrdes rakt in i World Trade Center. Hur kunde något sådant hända? I Helsingborgs Dagblad läser jag en krönika av Jon Weman där han går igenom hur de olika extrema muslimska grupperna som Talibaner, al-Qaida och IS skapats och vuxit fram. Det började med att USA och dess NATO-allierade på 1980-talet pumpade in vapen i Afghanistan till olika grupper för att dessa skulle bekämpa den ryskvänliga regimen. Till slut tog Talibanerna makten istället och USA hade ännu ett nytt krig på halsen. USA:s president kallade dessa extrema muslimska grupper: – ”Moraliskt jämbördiga med Förenta Staternas grundare”. Efter ett tag var man inte längre så goda vänner! Senaste exemplet är katastrofen i Syrien. 2011 ställde sig USA och deras allierade sig bakom ett regimskifte för att störta den ryskvänliga regimen. Nya vapenleveranser strömmade in i Syrien för att bekämpa Assads diktatur. Att det främst var ”wahabiter, Muslimska Brödraskapet och al-Qaida” som hade framgångar störde inte USA som fortsatte pumpa in vapen. Ändamålen fick helga medlen… Det kanske ska påpekas att de grupper som kanske just nu har störst framgångar i kampen mot just IS extrema Islamiska stat är de kurdiska rebellerna i norr. När nu USA-allierade NATO-medlemmen Turkiet lägger sig i kriget i Syrien handlar det främst om att bomba just dessa kurdiska grupper som bekämpar IS. Det kanske förtjänar att fundera lite över bakgrunden till vad som händer? Och, kanske fundera lite över vilka det är som många vill att vi ska bilda militärunion med? Läs förresten gärna fd ambassadören Karl-Erik Norrmans tankar i Svenska Dagbladet under rubriken: – Vi måste alla betala för Bushs krigsförbrytelse. Skulden för flyktingsituationen är USA:s invasion av Irak, en invasion som motiverades med en medveten lögn från USA. Det är alltså denna stat som så många just nu vill att vi ska gå i militärunion med!

En annan tråkig sak som hände den 11 september 20 år innan ovan nämnda händelse är att Sverigedemokraternas chefsideolog och slagskämpe Kent Ekeroth föddes. Det här datumet har uppenbarligen inte mycket trevligt att bjuda på. Jag ser för övrigt att denna Kent Ekeroth JO-anmält Migrationsverket för deras akutbeslut när det gäller syrier på flykt. Själv skulle jag i så fall hellre JO-anmäla Migrationsverket för att man bryter mot FN:s Barnkonvention genom att utvisa föräldrar till små barn trots att FN:s Barnkonvention säger att beslut alltid ska fattas enligt vad som är bäst för barnen. Men Kent Ekeroth föredrar att likt Don Quijote bekämpa alla former av invandring till Sverige.

Hade ingen kunnat skapa en värld där 11 september inte fanns?

1 kommentar

Under USA

Ett svar till “En tråkig minnesdag

  1. Tarmo Lindholm

    Sent skall ”syndaren” vakna…:-)
    Och skulle det uppstå problem med transport, kan väl USA använda Hangarfartyg,, (finns väl några stycken i Medelhavet)..
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21397428.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s