Fem nya korta tyckerier

» Hjälp, vi drunknar

Jag ser att det under september var rekordmånga 24.306 personer som sökte asyl i Sverige. Det är nästan hela 2,5 promille av Sveriges befolkning. Med den utvecklingen är ju dessa muslimska terrorister i majoritet i Sverige om sisådär 40 år. Vi måste få ett stopp på denna störtflod av araber som kommer hit bara för att leva på våra bidrag – och som dessutom tar jobben ifrån oss. Mitt förslag är att vi sätter en stoppbom vid gränsen och stoppar allt inflöde av allt från utlänningar till billigt öl.

» Immigrationen lönar sig

Ja, i varje fall för de som kan göra business av det hela. Att Bert Karlssons flyktingboenden är en lönsam affär, för den tidigare motståndaren till invandring, är det väl ingen som har missat. Runt om i landet avslöjas hur mer eller mindre stora bolag skär guld med tälgkniv genom att starta upp flyktingboenden, HVB-hem för ensamkommande barn osv. Vi skattebetalare har inte så mycket att säga emot när moralen låsts in i bankfacket medan slantarna trillar in på bankkontot.

» Att slå två flugor i en smäll

Jag ser att Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har fått en snilleblixt. Att ungdomar och nyanlända till Sverige ska slippa betala skatt på de första 500.000 kronorna dom tjänar. Finessen med det hela är att då kan ju de s.k. ”instegslönerna” sänkas. Ungdomarna och de nya svenskarna kan ju då få ut lika mycket som innan även lönerna sänks rejält. På det här viset slår man två flugor i en smäll. Arbetsgivarna spara lönepengar och Kommunerna får in mindre skattepengar för att finansiera skolan, vården och omsorgen. Tänk så praktiskt! För det var väl så du tänkte Ebba?

» Mördande här och där

Stor publicitet fick den senaste skolskjutningen i USA. Upp till 15 personer kan ha skjutits ihjäl när en välbeväpnad terrorist gick och metodiskt sköt ihjäl elever på Umpqua Community College i Roseburg, Oregon, USA. Totalt har 300.000 människor skjutits ihjäl i USA på 10 år! Stor publicitet har också ryska bombningar i Syrien fått med gott om filmbilder på exploderande hus och människor som flyr i panik för att överleva. Lite mindre publicitet får Turkiska bombningar av kurdiska ställningar i Syrien. Likaså blir det inte så mycket publicitet om amerikanska och franska bombningar i Syrien. Och Saudiarabiska bombningar i Jemen får inte heller plats i media. För några dagar sedan så jag dock på något ställe en liten notis som berättade att 150 personer dödats när ett stort bröllop av misstag hade bombats. Visste ni att den Saudiarabiska militärbudgeten är större än den ryska? Från Egypten rapporterades det nästan som kuriosa när en grupp mexikanska turister dödats av egyptisk militär ”av misstag” i tron att dom var terrorister. Alla övriga mördande runt om i världen får inte alls någon publicitet. Journalisters urval är alltid lika fascinerande.

» Siffror är kul

Jag läser att den västinfluerade stiftelsen Demokratitjni initsiativi i Ukraina gjort en opinionsundersökning om ukrainarnas syn på olika saker. Och den visar att nästan varannan ukrainare (49%) tycker att det är Ryssland som bär huvudansvaret för konflikten. Det ska påpekas att de som bor på Krim eller i ”rysskontrollerade” områden i Donbas inte deltog. Bland de ukrainare som bodde i de av Ukraina dominerade delarna av Donbas så var det nästan var fjärde (24%) som lade huvudansvaret på Ryssland. Uppenbarligen är det färre ukrainare som lägger hela skulden på Ryssland än bland journalister och politiker i Västeuropa. Undersökningen visade också att stödet för ett EU-närmande hade sjunkit från 80% till 59%. Då är stödet för NATO större, 64%. Fast bland de som bor i de ukrainskdominerade områden i Donbas säger en klar majoritet Nej till Nato. Spännande siffror!

Lämna en kommentar

Under Sven Tycker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s