Det orättvisa med skatter

Skatteverket fyller en viktig funktionSkatter är djupt orättvisa! I varje fall tycker borgerliga politiker och borgerliga skribenter att det är djupt orättvist att man måste betala skatt. Allra mest orättvist är det faktum att den som har gott om slantar ska betala mer i skatt än den som inte har så mycket slantar. Det är denna filosofi som ligger bakom alla olika krav på skattesänkningar från olika högeralliansare. Fast det är klart, kanske ska man sluta prata om Högeralliansen och återgå till att rent allmänt prata om Borgerliga partier till höger. Enigheten just nu är ganska liten inom Högeralliansen medan man positionerar sig inför kommande kamp om makten inom en nystartad Högerallians inför nästa val. Vad däremot dessa borgerliga tänkare brukar ha svårt för att förklara är hur ökade anslag till krigsmakten ska betalas om samtidigt skatteinkomsterna ska sänkas rejält. Samma med olika bidrag till Näringslivet som RUT, ROT osv. Vi kan ju som exempel ta den våldsamma upprördheten över begränsningen av RUT-avdraget. Denna begränsing ”drabbar” någon procent av de som använder RUT-avdraget. Dom bor främst i moderatghetton som Danderyd, Lidingö, Täby, Vaxholm, Vellinge, Lomma och Kungsbacka. Nu ser jag att några kristdemokrater åter aktualiserat tankarna på att återinföra någon form av Frivillig Sambeskattning. Tankar, som om man söker på nätet, tydligen dyker upp lite då och då från främst Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Enkelt uttryckt innebär det hela att om det är förmånligare rent skattemässigt för ett par att sambeskattas så ska dom kunna få göra detta. Fördelaktigt är det om den ena parten har mycket hög inkomst och den andra parten inte tjänar något alls eller har mycket låg inkomst.

Jag kan framför mig se de nya annonserna i tidningarna och på kontaktsajter:

– ”Välbärgad man i medelåldern med fördelaktigt yttre boende i stor villa i Djursholm söker ung, trevlig kvinna för sambeskattning. Gratis boende med viss ersättning erbjuds mot vissa tjänster. Kontakta Miljonär Kalle snarast.”

Vad tror ni? Kan det vara en ny affärsidé att para ihop välbärgade män med höga inkomster med villiga kvinnor i desperat behov av boende för sambeskattning mot gentjänster?

Lämna en kommentar

Under Sambeskattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s