Bedragare del 247

Jag möttes på morgonen av flera mejl från Telia som upplyste mig om att det tydligen hade blivit något fel på deras ”kontofaktureringsinformationsposter”. Och det är ju vänligt att dom tar sig besväret att upplysa mig om detta. Att Telia är ett multinationellt företag (i motsats till gamla hederliga Televerket) ser vi i det faktum att svenskan i mejlet verkar lite bristfällig. Antagligen är det så att Telia utlokaliserat faktureringen till något låglöneland där personalen genomgått en intensivkurs på 2 veckor i svenska. Hur som helst skriver Telia så här:

Telia Uppdatera ditt kreditkort
klient@Telia.se

Bäste kund,

Det har kommit till vår kännedom att dina kontofaktureringsinformationsposter kommer inaktuell.

Detta kräver att du uppdaterar din betalningsinformation är bristande efterlevnad för att uppdatera dina poster i kontoavslutning.

Klicka på referens länken nedan och skriv in dina inloggningsuppgifter på nästa sida för att bekräfta dina faktureringsposter

Logga in

Copyright © 2015 Pay – PaI, Inc. Alla reserver rättigheter.

TeliaMen, jag ska erkänna att jag är lite tveksam till att klicka på någon länk. Dels är det ju så enkelt att om Telia inte kan dra pengar från mitt kreditkort så inte gör det mig något. Jag betalar inte mina fakturor från Telia via mitt kreditkort. Så slipper jag betala vore det ju bara bra! En annan intressant fråga är vad PayPal har med Telia och mitt kreditkort att göra. Men det står ju © PayPal. Fast det är klart, det står inte PayPal, det står PayPaI. Länken leder förresten till en WordPress-blogg. Sharon Kearn verkar dock inte heller aktiv. Så uppriktigt sagt begriper jag inte det hela. Kanske är det så att om jag klickar på länken så blir jag omdirigerad till något helt annat? Jag tänkte förresten kontakta Telia och upplysa dom om bedrägeriförsöket. Men efter att förtvivlat letat på hemsidan efter någon möjlighet att kontakta dom via e-post så gav jag upp. Antagligen vill dom inte ha kännedom om sån’t här och inte heller ha kontakt via e-post med sina kunder. Hur som helst gäller mitt vanliga råd – släng skiten i papperskorgen.

Lämna en kommentar

Under Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s