Fel post

Jag fick ett exemplar av Tidningen C – En tidning från Centerpartiet, i brevlådan i dag. Först funderade jag över hur mycket pengar Centerpartiet har som delar ut en sådan tidning i alla brevlådor med så långt till nästa val. Men sedan upptäckte jag att tidningen var adresserad till en granne och inte mig. Ska man skämmas över att ha ”så’na” grannar? Hur som helst var det inte Postens fel, det stod faktiskt min adress. Eller rättare sagt så stod det mitt husnummer och inte grannens husnummer. Gatunamnet var däremot fel, men det är tyvärr ett vanligt fel. Hur som helst var det inte Postens fel att jag fick posten fel, det var Centerpartiets eget fel… Men det är ju inget ovanligt – dvs att Centern har fel!

CenterpartietBland annat är en av huvudrubrikerna i denna ”medlemstidning” att ”Ökad säkerhet med Nato”. En förändrad åsikt som visar hur Centerpartiet tagit ett par rejäla steg åt höger. Det här är något jag inte riktigt begriper hur Sveriges säkerhet skulle öka genom att vi provocerar en granne genom att släppa in världens största militärmakt på vårt territorium och samtidigt förbinder oss att militärt hjälpa länder som Turkiet, Ungern, Polen osv. Det hela får mig att tänka på en insändare för några dagar sedan i Aftonbladet från en gubbe som tyckte att det var självklart att vi skulle gå med i Nato för att skydda oss från vår ”aggressiva granne Ryssland”. Hans främsta exempel på den ryska aggressiviteten var Rysslands bombningar i Syrien. Vad han uppenbarligen har missat i nyhetsrapporteringen är att Natoländerna USA, Frankrike och Turkiet redan hade hållit på att bomba i Syrien före Ryssland. Fast dom är naturligtvis inte aggressiva…

Nä, kära Centerpartister (och andra). Alliansfriheten har hållit Sverige utanför krig i mer än 200 år. Det är det INGET annat land som lyckats med. Låt det fortsätta. Vi behöver inte förbinda oss att kriga i andra länder och att fördubbla våra militärutgifter. För det innebär ett Nato-medlemskap.

Lämna en kommentar

Under Centern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s