Straffa de skyldiga

frageteckenNär extrema och hemska händelser, som terrormorden i Paris i helgen, inträffar är det inte ovanligt med övertramp från många. Jag ser att t.ex. Polens EU-minister Konrad Szymansk tycker att de som ska straffas är de som flyr från liknande mördande i t.ex. Syrien, Irak, Afghanistan och så vidare. Den polska EU-ministern har nämligen deklarerat att Polen efter händelserna i Paris inte kommer att ta emot några asylsökande. Dom kommer istället att skickas vidare till andra EU-länder utan ”Säkerhetsgarantier”.

Det här yttrandet visar på flera tydliga misslyckanden. För det första visar det med tydlighet hur ”vi” anser att europeiska liv är mycket mer värda än andra liv. Det är helsidor efter helsidor i tidningarna, extrasändningar i radio och TV och upprörda politiker och andra besserwissrar som uttalar sig. Dagen innan mördades ungefär ett 50-tal i Libanon när IS i ett terrordåd sprängde ett bostadshus. Vissa tidningar nämnde det nog i en liten notis. Mer eller mindre dagligen dödas hundratals människor i Syrien, Irak, Afghanistan osv när bomber exploderar, flygmissiler (släppta av franska, amerikanska och ryska bombplan) släpps eller helt enkelt bara blir skjutna av någon. Vi kanske ska ha bättre förståelse för att människor flyr från områden där mördandet hör till vardagen?

Det hela pekar också på hur EU när det verkligen gäller är ett enda stort FIASKO! Ett skandalöst fiasko! För en tid sedan beslutade man att omplacera 120.000 flyktingar från läger i Europa. Till i dag har visst 200 placerats ut. Resten är kvar. När det gäller, är den Europeiska Unionen ett enda stort FIASKO! EU-politiker borde gömma sig i sina garderober och skämmas öronen av sig.

1 kommentar

Under EU, IS, Okategoriserade, Paris, Polen, Terrorism

Ett svar till “Straffa de skyldiga

  1. Jag håller med, tyvärr. EU var jag emot då och även nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s