Tack för att vi inte är medlemmar i NATO

Tacka Nej till NATO

Säg Nej till NATO

För första gången sedan 50-talet har en av USA:s allierade i form av NATO-land skjutit ner ett ryskt flygplan. Enligt Turkiets officiella uppgift hade planet varnats upprepade gånger för att det var på väg in över turkiskt territorium men inte velat väja undan. Planet sköts sedan ner över turkiskt territorium. Uppenbarligen skall planet under 17 sekunder ha befunnit sig över turkiskt territorium. Fortfarande enligt de turkiska uppgifterna, ska planet ha passerat över en smal turkisk landtunga som bryter in över Syrien istället för att flyga runt om. Enligt de ryska uppgifterna skall planet aldrig ha befunnit sig över turkiskt territorium och den ryska pilot som överlevde hävdar att det aldrig förekommit några som helst varningar innan planet besköts och sköts ner. Planet störtade hur som helst 4 km in på syriskt territorium men båda piloterna lyckades skjuta ut sig. Den ena togs dock till fånga av jihadister som mördade piloten. Den andra piloten räddades av syriska regeringsstyrkor. En intressant fråga är varför Turkiet valde att skapa en provocerad situation genom att skjuta ner det ryska planet? NATO-kollegorna (dvs USA och dess vänner) verkar dock inte vara allt för lyckliga. Vi kan dock vara glada att vi inte är medlemmar i NATO. Det hade ju inneburit att vi redan i förväg hade förbundit oss att hjälpa Turkiet i konflikten. Turkiet är ju ett av de länder som i dag bombar i Syrien. Turkiets främst intresse är att bomba och bekämpa de kurdiska grupper som i dag är de mest framgångsrika i kampen mot IS/ISIS/Daesh. Rysslands främsta intresse är att stödja Assad-regimen genom att bomba t.ex. IS/ISIS/Daesh. Sedan har vi USA som väl också främst bombar IS/ISIS/Daesh trots att man en gång i tiden i princip skapade gruppen. Och så Frankrike…

1 kommentar

Under NATO

Ett svar till “Tack för att vi inte är medlemmar i NATO

 1. Hej!
  Jag håller på med ett skolprojekt och du verkar ha bra koll på läget i världen, haha. Tänkte därför kolla om du kunde hjälpa mig med några frågor om du råkar ha faktan och du har lite tid över?

  Det är nämligen ett rollspel och jag ”är” Frankrike i en FN-konferens och min resolution rör ett bekämpade av Daesh genom NATO-ledda flyginterventioner med FNs mandat m.m. De övriga ”länderna” i min delegation kommer sedan komma med kritik mot mig och jag undrar om du kommer på några bra argument mot detta eller mot Frankrike i denna fråga? Även om något är dåligt med just ett Nato-ingripande.

  Jag stödjer även en annan resolution ang flyktingkvotering hos alla FN-länder och undrar om du kommer på några särskilda för/mot argument i den frågan? Förutom att Frankrike är det 4e land i EU som tar emot flest flyktingar, asylrätten samt Frankrikes utvisande av romer etc.

  Tacksam för svar, här eller på mejl!
  (om du vill svara gör det helst innan tisdag)
  Tack för din tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s