Mer om EU:s fiasko

Jag ser i en intervju att min egen Generaldirektör, Anders Danielsson, inte har fått det hela riktigt rätt för sig. Eller också vill ha inte ta för stark ställning i en politisk fråga. Möjligen har någon journalist inte fattat sammanhangen… I en intervju i Dagens Industri med rubriken Mer jobb för prövad myndighet hävdar Anders Danielsson: – ”Europa har misslyckats”! Ett påstående som möjligtvis kan vara rätt, men det är på tok för fegt. För verkligheten är ju den att EU har misslyckats! Hela situationen för mottagandet och omhändertagandet av alla flyktingar som kommit är en skandal. En skandal där de flesta medlemsländer i EU borde skämmas öronen av sig. EU:s medlemsländer verkar tro att den Europeiska Unionen är någon sorts jultomte som kommer med presenter. Men, att på något sätt själva ta något ansvar? Icke sade Nicke. Den egoistiska rasism som präglar politiken i de flesta av EU:s medlemsländer är en sådan skam att EU till stor del inte längre fyller någon funktion. Jag sade i går vad jag tyckte om vårt södra grannland Danmark, men dom är inte ensamma. Det är en skam!

europakarta

Europa mer än EU

 

För övrigt ser jag att min nuvarande arbetsgivare (Migrationsverket) inte bara tagit över mig från Försäkringskassan utan nu också ska ta över flera av mina gamla arbetsplatser rent fysiskt. Helsingborgs Dagblad berättar i dag att tre lokaler här i Åstorp fått godkännande för att byggas om till flyktingboenden. Det handlar först om det som kallas för f.d. Petersvenskolan (den privata skolan lyckades inte locka tillräckligt många elever utan fick konka). Innan dom flyttade in en gång byggdes dom här lokalerna till Försäkringskassan som hyrde in sig där tills man kommit så långt i centraliseringsivern att man valde att helt stänga och överge de flesta kommuner. För det andra handlar det om de lokaler som kallas för Arbetsförmedlingens gamla lokaler (AF har dock inte övergett mindre kommuner som FK utan finns i dag i andra lokaler). Men, innan Arbetsförmedlingen flyttade in så var detta Försäkringskassans tidigare lokaler. Två av mina tidigare arbetsplatser ska alltså nu bli flyktingboende. De tredje lokalerna är en f.d. fabriksbyggnad som haft en avgörande betydelse för det svenska skolväsendet! Det är tydligen A.B. Stiftets gamla lokaler som ska byggas om. Många av oss lite äldre svenskar har lärt oss skriva med en blyertspenna från A.B. Stiftet. Nu skapar flyktingarna en användning för tomma lokaler, skapar arbete för byggnadsjobbare och andra. Och så småningom om några år betalar dom boende här tillbaka genom sin produktion och konsumtion i det svenska samhället.

2 kommentarer

Under Flyktingmottagande

2 svar till “Mer om EU:s fiasko

 1. Hej,
  Läser din blogg ibland och kom ner lite i texten när jag noterade att du skrivit om en fastighet som jag jobbar med.
  Jag fick upp dina tankar om förändringens vindar 2015. Vad hände sen med lokalerna som bygdes om… Faktiskt lite kul. Du skrev hur de ändrades till boende. För STIFTET så blev det en ändring mot just boende. När det byggdes på 20/30-talet så var läget lite i utkanten av Åstorp men efterhand som åren gått så har fastigheten landat mitt i centrum. Idag har boendet blivit ett litet hotell på 15 rum som rullar på bra. Behövdes nog ett litet hotell i Åstorp trots att många säkert funderade några gånger… ABF har utbildning i lokalerna och driver både keramikkurser, dans för alla åldrar, joga och musik.
  Den höga fabriksdelen i fastigheten byggs sedan 2017 om till boende. Tack vare dess rejäla konstruktion kan man bygga om med bra material. Stora maskiner på alla våningar har bytts ut till 18 st toppmoderna SENIOR lägenheter. Istället för att riva och bygga nytt så förändras det befintliga. Det blir hiss, stort trapphus, orangeri där alla boende får egen odlingsdel, boulebana, hönshus så man får egna ägg osv osv. Ännu har projektet inte aviserats men det börjar att sippra ut eftersom bygget är i full gång.
  Att få lov att förädla detta gamla anrika STIFTET till att få skriva (med blyerts 🙂 en ny historia är mycket spännande. Stiftet blir Borangeriet.

  • Tack för förklaringen. Jag har undrat lite vad som är tänkt i samband med ombyggnaden. Jag har ju gissat mig till att det skulle bli bostäder.

   Egentligen synd att Åstorps kommun inte gör mer av det faktum att det är pennor från gamla Stiftet som lärt en stor del av våra svenska skolbarn att skriva en gång i tiden. Samtidigt som anteckningsböcker från Stenqvist i Kvidinge stod för papperet att skriva på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s