Dagens Sverigedumokratiska knäppgök

Sverigedemokraterna har ju i dagarna sina Landsdagar i Lund. Jag hade först vissa funderingar på att ta en tur med min son till Lund i dag, men har beslutat mig för att skrinlägga planerna. Tänk om det är smittsamt? Hur som helst läser jag om en av dessa genomtänkta motioner som lämnats in till partiets Landsdagar. En viss dam vid namn Louise Erixon har t.ex. motionerat om att missbrukande gravida kvinnor ska kunna tvångsomhändertagas. I missbruk ingår inte bara alkohol och illegal narkotika utan även t.ex. tobak. I praktiken ska alltså t.ex. en snusande blivande mamma kunna tvångsomhändertas. Och den hårda tonen mot tobaksprodukter är ingen specifik för Louise. Hennes sambo tycker till exempel att allt från alkohol till cigaretter och snus egentligen borde förbjudas. Tänker man efter så ligger det en hel del i detta. Att alkohol är skadligt vet vi alla. Och tänk så mycket trevligare samhälle vi skulle få om vi lät bli att dricka oss berusade. Förbjud öl och sprit! För att inte tala om alla dessa idioter med fimpen i munnen. Det inte bara stinker, dom ser ju så urbota fåniga ut. För att inte tala om att dom är den mest egoistiska, lata och hänsynslösa gruppen av alla genom att ständigt bara släppa sina fimpar på marken efter sig. Själv skulle jag inte komma på tanken att ha ett förhållande med en kvinna som stinker cigarettrök. Tänk att kyssa en kvinna som precis rökt en cigg! Vem f-n vill kyssa en askkopp? För att inte tala om en snusande kvinna. Usch så fånigt det ser ut! Tänk att en Sverigedemokrat kan ha rätt? Jag hoppas att Louise Erixon får hjälp av sin sambo (han heter förresten Jimmie Åkesson och är partiledare för Sverigedemokraterna) så att motionen går igenom. Upp till kamp mot tobaken med Jimmie och Louise!

Sverigedumokraterna

Sverigedemokraterna

Men tyvärr så lär väl motionen inte gå igenom. För faktum är att de Sverigedemokratiska Landsdagarna inte helt går i Jimmie Åkessons ledband. Ett försök att ytterligare centralisera makten i partiet till det innersta Jimmie-trogna toppskiktet blev nämligen nedröstat. Sverigedemokraterna är den svenska politikens mest toppstyrda parti där en allt mindre grupp styr över allt. Partiet leder ju den svenska ”uteslutningsligan” överlägset. Och i allmänhet handlar alla dessa uteslutningar om just makten i partiet.

Förresten hörde jag att Jimmie Åkesson tyckte att den lämpligaste regeringskoalitionen vore en regering med Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater. Han kallade det en mitten/höger regering. Hur han får ihop det begriper jag inte. Moderaterna under Anna Kinberg ”Stockholmare är smartare än lantisar” Batra är ju ett klart högerparti. Kristdemokraterna under Ebba Busch Thor har ju förvandlats till ett ännu mer rejält högerparti. För han försöker väl inte försöka påskina att Sverigedemokraterna skulle stå för någon form av mittenpolitik? Men, han har ganska dålig insikt rent allmänt. Jag hörde honom försöka säga att Miljöpartiet och Vänsterpartiet lyckats driva Socialdemokraterna vänsterut. Skulle Socialdemokraterna under Stefan Löfven luta åt vänster? Är Jimmie Åkesson medvetet dum eller är han dum i verkligheten?

Lämna en kommentar

Under Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s