Siffernisse

NordenVärlden har i år satt rekord. För första gången någonsin befinner sig i år mer än 20 miljoner människor på flykt. Och detta har naturligtvis satt sina spår över i stort sett hela världen. Antalet som söker asyl har ökat runt om i världen. För Sveriges del har det hela utpekats som en katastrof. Jag har roat mig med att titta på de nordiska ländernas siffror. Jämfört antalet asylsökande under 2014 med antalet för 2015 (jan-nov). Vi kan då se att antalet asylsökande har ökat, trots att året inte är slut än. I Sverige har antalet asylsökande ökat med 83%. Dom stackars danskarna har upplevt en ökning med 25%. Faktum är att det är våra grannar Norge (upp med 162%) och Finland (upp med 735%) som upplevt de största ökningarna. Island ingår inte i undersökningen eftersom antalet där är försumbart, av rent geografiska skäl. I siffror har antalet asylsökande i dessa fyra nordiska länder ökat från 111.224 personer 2014 till 228.130 personer 2015 (fortfarande nov-dec). 2014 stod Sverige för 73%, Danmark för 13%, Norge för 11% och Finland för 3%. 2015 står Sverige för 65%, Norge och Finland för 13% vardera medan Danmark nu bara står för 8%. Det är alltså intressant att se att det är Norge och Finland som ökat sitt mottagande mest och som ökat sin andel av de asylsökande. Sverige står för den överlägset största andelen, men andelen har minskat. Danmark slutligen har knappt upplevt någon ökning, och man har nu den överlägset lägsta andelen i Norden. Den mer eller mindre öppet rasistiska regeringen i Danmark som leds av Jan Björklunds Folkpa… f’låt Liberalernas danska systerparti Venstre har varit mycket framgångsrika i sin kamp för att hålla den danska rasen ren från inblandning av främmande gener. Samtidigt befinner sig fler människor än någonsin på flykt i världen. Det stora fredsprojektet EU, som ska bygga på solidaritet, är det största fiaskot i modern tid!

Men, det finns positiva nyheter. Organisationer som Unicef, Röda Korset, Läkare utan gränser osv sätter rekord när det gäller insamlade pengar. Svensken är en generös människa, innerst inne, trots allt.

5 kommentarer

Under Flyktingmottagande

5 svar till “Siffernisse

 1. Speciellt danskarna ska nog passa sig för att ”för att hålla den danska rasen ren från inblandning av främmande gener.” De kan behöva få in friska gener så att deras oartikulerade läten kan förädlas till ett begripligt språk. 😉

  /Skvitt

  • Dina elaka kommentarer om det danska språket håller jag dock inte med om. Skånskan är visserligen ännu vackrare, men danskan går an – I motsats till läten som stockholmska och liknande oljud.

   • Låt oss vara oeniga i största sämja och så ska jag avlägga ett nyårslöfte om att bli snällare. 😉

    Gott slut och gott nytt!
    /Skvitt

 2. 228.130 personer är faktiskt inte mer än 3 ggr vad Ullevi kan ta in vid konserter.
  Det är 5,3 ggr Ullevis kapacitet vid sportevenemang.
  Globen är mindre så det blir 14 ggr.

  Om man betänker att trafiken i städerna hanterar att så många människor släpps ut samtidigt så begriper man att det faktiskt inte är en så hiskelig belastning. I vart fall inte ekonomiskt för länderna, men brist på boende, socialtjänstemän, skolpersonal och liknande är förvisso ett problem.
  Bostadsfrågan är alltid det mest akuta. Men det finns lokaler, även om de aldrig varit avsedda som bostäder. Och många tidigare flyktingar som ännu inte kommit i sysselsättning skulle kunna organiseras att hjälpa till med både det ena och andra om man bara nyttjar de kompetenser de har med sig. Men våra myndigheter tänker stelbent.

  /Skvitt

 3. kao

  Hmmm…
  …och Turkiet har tagit emot 2-3 MILJONER flyktingar …..men vem nämner det?
  Lilla Libanons befolkning består nu till 25% av flyktingar.

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s