Begynnande konflikt mellan Knugafamiljen och Moderutterna?

Svensk media blev riktigt till sig i sin rojalismiver när det för någon dag sedan blev klart att Prinsessan Sofia utsetts till ”Årets Lantis” av tidningen Land. I stort sett alla nyhetsmedia berättade den stora nyheten. SVT, Expressen och Svensk Damtidning är bara ett litet urval av alla de som krälade i det kungliga stoftet. Alla drog fram den sedvanliga gullenutt-filten av rojalistisk yra. Tänk att en medlem av kungafamiljen (även om hon är en ingift vanlig svensk) faktiskt kanske har uträttat något! Själv började jag fundera på om detta kunde vara en inledning på en konflikt mellan Kungafamiljen och vårt mest rojalistiska parti, Moderaterna. Anna Kinberg Batras mest kända uttalande handlar ju om att Stockholmare är smartare än lantisar. Att på detta sätt förolämpa ”Årets lantis” är ju faktiskt riktigt grovt. Det kan kanske vara en förmildrande omständighet att Sofia flyttat till Stockholm…

Nu har jag dock gjort en kontroll av fakta bakom den svenska medievärldens spännande nyhet om Prinsessan Sofias utmärkelse. Ett besök hos tidningen Land berättar att det faktiskt är sant att Prinsessan Sofia fått denna fina utmärkelse. Vad hela den svenska pressen glömt att berätta är att sammanlagt 99 andra svenskar också fått samma utmärkelse samtidigt. Det är till exempel ett par av mina favoritartister, Hasse Kvinnaböske Andersson och Danne Stråhed, som blivit Årets lantis för sina insatser. Det är vår förra finansminister Allan Larsson för insatser för en lokaltidning på Gotland. Det är Tawfik Ghosheh för att han tillsammans med hustrun Hanaa startat upp en liten kedja med små matbutiker på små orter som saknat den servicen. Och, mer än 90 andra svenskar som gjort något för sin egen hembygd eller för landsbygden rent allmänt. Fast svensk media struntade totalt i dessa 99 hårt arbetande svenskar och koncentrerade sig på numera kungliga Prinsessan Sofia. Ett fenomen som säger en hel del.

Om du tycker att detta pekar på något som borde förändras så gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Fast det finns hopp. Jag ser att Dagens Arbetes Helle Klein och Svensk Damtidnings Karin Lennmor funnit varandra och planerat ett visst samarbete. Karin Lennmor har deklarerat att hon är smygrepublikan. Troligtvis har en del rojalister fått hjärtsnörp.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Okategoriserade, Republik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s