Om Fackets maffiametoder mot den stackars svaga arbetsgivarsidan

Under rubriken ”Det verkliga problemet med fackets maktkultur” berättar Dagens Industris ledarskribent PM Nilsson om hur synd det är om den stackars svaga och oskyldiga arbetsgivaren som misshandlas av de fackliga organisationerna.

– ”Facket beskriver sig gärna som den svagare parten. Det kan vara sant för den enskilde arbetstagaren, men som man brukar säga i fackföreningskretsar: tillsammans blir vi starka. Det maktmissbruk och kultur som denna styrka skapar är ett långt vidare samhällsproblem.

– ”Arbetsgivares förhandling med facket upplevs ibland som att man möter en maffiaorganisation. Facket kräver, hotar, drar in andra lierade och visar att man faktiskt har makten att utplåna företaget om det inte går med på fackets villkor.

Detta är ett par citat från ledaren. Det är verkligen synd om arbetsgivarna. Dom nedrans arbetarna organiserar sig och ställer krav! Det borde vara som förr i tiden när det var förbjudet för arbetarna att organisera sig. Det var mycket bättre på den tiden när man kunde göra som man ville. Usch så vidriga dom är som ställer krav – och hjälps åt att driva dessa krav. Usch så hemskt!

1 kommentar

Under Facket

Ett svar till “Om Fackets maffiametoder mot den stackars svaga arbetsgivarsidan

  1. Tarmo Lindholm

    Arbetsgivarorganisationernas pampar är ju inte heller några fattiglappar..

    Svenskt Näringslivs VD Carola Lemne säger till SvD att hon minsann jobbar hårt för att göra sig förtjänt av lönen på 490 000kr i månaden,,,, hur kvinnan nu bär sig åt för att göra sig ”förtjänt” av en halv Miljon i Månaden.?
    Samtidigt som hon påstår att Undersköterskorna med ca 22 000 i månaden ligger ganska högt i Lön..!??
    Hennes månadslön på 490 000 kr är också mer än dubbelt så hög, som den genomsnittliga Årslönen är för en LO- kvinna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s