Vad NATO-supportrarna glömmer att berätta

Säg Nej till NATONär NATO-hetsarna kommer igång om det ryska hotet mot Sverige får vi höra om hur det militära Ryssland rustar och nu plötsligt utgör ett växande hot mot Sverige. När man för några dagar sedan lyssnade på arméchefen generalmajor Anders Brännström så lät det ungefär som om Ryssland var på väg att invadera Sverige inom ett par år. Vilket naturligtvis skrämde livet ur en del. Därför är det av vikt att ha en del verkligheter i minnet.

* Ryssland har ingen historia av att använda sin militär utanför det område som Ryssland (och innan det Sovjetunionen) ansåg vara sin egen maktsfär. Under gamla Sovjettiden kunde det vara realistiskt för länder inom den s.k. Warszawa-pakten att känna ett hot om dom inte ”lydde” utan Moskva befarade att man skulle förlora inflytandet. För dagens gamla sovjetrepubliker kan risken istället finnas för ett militärt hot från dagens Ryssland. Se Georgien och Ukraina t.ex. Men, utanför denna ”maktsfär” är inte Ryssland ute och invaderar och krigar. Det är en annan supermakt i vår värld som har för vana att skicka militär och bomber till alla möjliga länder runt om i världen när de egna intressena är hotade.

* Det framställs som om den ryska upprustningen är enorm. Men så är det inte. Ryssland satsar en bråkdel av vad t.ex. USA satsar på militär rustning. Ryssland ligger inte ens på andra plats i världen. Kina satsar i dag mer på militären än Ryssland. USA:s allierade diktatur Saudiarabien satsar också mer pengar på militären än Ryssland. Istället är det så att den militära andelen av Ryssland BNP minskar. Däremot rekordrustar NATO i dag sin militär. – ”Vi har genomfört den största uppladdningen sedan slutet av kalla kriget” skryter NATO-chefen Jens Stoltenberg – som om det skulle vara något att skryta om.

* Sverige har hållit sig utanför krig i mer än 200 år. Något som är unikt i vår värld. Och detta har vi lyckats med just tack vare att vi hållit oss alliansfria i fred och sedan varit neutrala i krig. Istället har vi kunnat vara en tillflyktsort för flyktingar. Se t.ex. på alla danskar, norrmän, finnar osv som kunde ta sin tillflykt till Sverige under 2:a världskriget. Vi kan hålla oss utanför krigen just genom att INTE vara en militär part i en konflikt. Inte genom att ansluta oss till en militär allians och förbinda oss att hjälpa dess medlemmar om dom hamnar i en konflikt. Vi kan själva välja genom att hålla oss utanför militära allianser.

Fortsätt på de första 200 åren i fred, håll oss utanför militära allianser!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under NATO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s