EU:s skam

Att den Europeiska Unionen är ett misslyckat bygge som till många delar bara är en kuliss som ser bra ut men inte fungerar som det påstås står allt mer klart för allt fler människor. Utvecklingen mot Himmelriket har styrts av en grupp högavlönade tjänstemän och politiker som sett framför sig hur dom en dag ska hyllas för sina visioner. Verkligheten är ju istället den motsatta. Medlemsländernas innevånare blir allt mer kritiska. Medlemsländerna verkar strunta i att följa det man kommit överens om. Medlemmar har släppts in som inte varit mogna för medlemskap. Ett ständigt växande EU har varit en självuppfyllande framtidsdröm. Just nu är det två kriser som pekar på att EU-bygget bara är en kuliss som inte fungerar när det gäller.

Den Europeiska Unionen

Motståndet mot medlemskapet i Storbritannien är så stort att en folkomröstning kommer att hållas om ett fortsatt medlemskap eller ett brittiskt utträde. Tanken på att någon skulle vilja lämna detta himmelrike har dock varit så otänkbar att det inte finns reglerat hur en utträde ska gå till. Detta i en organisation som i övrigt har reglerat ALLT. Just när detta skrivs pågår förhandlingar som ska komma fram till brittiska undantag till EU:s regler för att rädda kvar det brittiska medlemskapet. Förhandlingar som måste se svåra ut för att få britterna att tro att David Cameron har fått kämpa hårt.

Men, det mest uppenbara beviset för att EU är ett fiasko är flyktingmottagandet. Samtidigt som Syriens grannländer tagit emot miljoner flyktingar från Syrien har det utbrutit katastrofstämning i EU-länderna för färre flyktingar än så. En stor mängd EU-länder har beslutat att i princip inte ta emot några flyktingar alls. Detta trots att man förbundit sig att göra detta. En självklar konsekvens av detta borde vara att om inte dessa länder (främst i Östeuropa) inte följer EU:s regler så följer inte heller EU reglerna gentemot dessa länder. I korthet – stoppa utbetalning av bistånd och liknande till dessa länder med omedelbar verkan tills dom följer EU:s regler. För ett halvår sedan beslutade EU att 140.000 flyktingar som finns i Grekland ska omfördelas till alla EU:s medlemsländer. Under detta halvår har ca 400 av flyktingarna lyckats fördelas. Övriga 139.600 sitter kvar i flyktingläger i Grekland. EU är ett enda stort FIASKO!

Senaste EU-åtgärden för att få ner antalet flyktingar är att t.ex. låta NATO patrullera så att flyktingar inte ens kan ta sig till Europa. Förhandlingar har inletts med Turkiet om medlemskap (Turkiet har inte i EU att göra) bara för att få Turkiet att inte släppa flyktingar vidare till Europa. Man vill också genomföra åtgärder som gör att EU:s gränsstyrka Frontex ska kunna sättas in i länder som man inte anser skyddar sin gräns tillräckligt mycket mot att flyktingar tar sig in i Europa. Denna insats från Frontex ska till och med kunna göras mot medlemslandets önskemål. Förenklat kan man säga att Frontex ska kunna ockupera Greklands gräns mot Greklands vilja. Denna åtgärd är något som bland annat Socialdemokraterna i Sverige ställer sig bakom. Det är en SKAM för ett demokratiskt socialdemokratiskt parti. Att inte Stefan Löfven skäms öronen av sig är en sensation. Socialdemokrat är han inte! Lyckligtvis finns det motstånd mot detta kvar i Sverige. Överhuvudtaget är EU:s handlande en enda stor skam. Jag skäms som svensk och EU-medborgare över hur EU INTE fungerar och hur en svensk socialdemokratisk regering agerar.

Lämna en kommentar

Under EU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s