M som SD light

2013 krävde Sverigedumokraterna att alla invandrare skulle genomgå en obligatorisk utbildning i samhällsorientering för att lära sig svensk kultur och svenska seder och att lära sig hur det svenska samhället fungerar. Gissningsvis ska man lära sig att när man ska ha kul ska man dricka sig full, när man röker ska man slänga fimpen på marken, när man kör bil är det viktigt att via mobilen hålla ständig kontakt med alla vänner, när det blir sommar och sol ska man köpa en resa till Thailand där man sätter sig på en bar och dricker sig full, när…. Ja något sådant handlar väl den svenska kulturen om? Hur som helst så sågades motionen av alla, inklusive moderaterna.

Men, ingen är ju sämre än att man kan ändra sig. Eller som moderaten Elisabeth Svantesson uttrycker det: – ”Vi har ju omprövat vår politik”. Fredrik Reinfeldts visioner har slängts på soptippen – utan återvinning. Istället återvinner man alltså Sverigedumokraternas förslag. Nu går nämligen även Moderaterna ut med krav på obligatorisk samhällsorientering. Och det verkar faktiskt som om dom som är surast över detta är Sverigedumokraterna: – ”Hur kan partiledningen gång på gång komma undan med att säga att man inte kan samarbeta med SD för att vi inte har någon integrationspolitik och inte några lösningar på samhällsproblemen, samtidigt som man direktkopierar just våra lösningar” säger SD:s Mattias Karlsson upprört. – ”Vi har ju omprövat vår politik” är som sagt Moderaternas kommentar sedan Fredrik Reinfeldt slängts på sophögen – utan återvinning.

M loves SD

Men Sverigedumokraterna vill ju inte vara sämre. Nu kräver man, i avvaktan på hårdare regler, ett totalstopp för nya medborgare. Det hemska kan ju hända att det trillar in människor i vårt samhälle som inte omfattar våra svenska värderingar. Vilka det nu är. Dom flesta har vi nog redan importerat. Men det där att dricka oss redlöst berusade har väl varit ganska typiskt för oss nordbor sedan vikingatiden. Själv undrar jag hur många av oss som funnits utan invandringen till Sverige?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Moderaterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s